9 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα τα υβριδικά Ford S-Max & Galaxy (+τιμές)

5.078 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2021)

Με επτά καθίσματα και τον αθόρυβο χαρακτήρα, την άνεση και την απόδοση ενός πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης, τα νέο Ford S-Max Hybrid & Galaxy Hybrid προσφέρονται τώρα για παραγγελία στην ελληνική αγορά.


Οι νέες υβριδικές εκδόσεις των πολυμορφικών S-Max και Galaxy παρουσιάστηκαν από την Ford πριν λίγες εβδομάδες και πλέον είναι διαθέσιμες προς διαμόρφωση και παραγγελία στο ελληνικό site της εταιρείας. Βασικό πλεονέκτημα των νέων υβριδικών εκδόσεων των Sports Activity Vehicle (SAV) της αμερικανικής φίρμας είναι οι μειωμένες εκπομπές ρύπων πάνω από 10% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα diesel μοντέλα που κάνουν χρήση του πετρελαιοκινητήρα EcoBlue, ενώ σταθερά στις αξίες του τα S-Max και Galaxy προσφέρουν αξεπέραστα επίπεδα πρακτικότητας και χώρων για τις μεταφορικές ανάγκες έως και επτά ατόμων.

Έχοντας αναλύσει ήδη τα οφέλη των S-Max και Galaxy, θα εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο υβριδικό σύστημα της Ford που εξοπλίζει τα δύο μοντέλα και περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία 1,1 kWh. Το σύστημα έχει συνδυαστική ισχύ 190 ίππων και 200 Nm ροπής και στο S-Max οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται στα 146 γρ./χλμ., πράγμα που σημαίνει πως πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 102 ευρώ (2-3 ευρώ περισσότερα για το Galaxy). Στο πεδίο της κατανάλωσης, η Ford υπόσχεται 6,4 λτ./100 χλμ. για το S-Max Hybrid και 6,5 λτ./100 χλμ. για το Galaxy Hybrid.
 
Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ, χωρίς μάλιστα να διαφοροποιεί τη χωρητικότητα του σε σχέση με τη μη υβριδική επιλογή. Ακόμα και με τα επτά καθίσματα στη θέση τους, το μοντέλο διαθέτει χώρο αποσκευών 285 λίτρων, αλλά αν διπλωθούν όλα τα καθίσματα, ο χώρος αυτός αγγίζει τα 2.200 λίτρα! Ίδια είναι η κατάσταση και για το Galaxy που διατηρεί επίσης τη χωρητικότητα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων με μέγιστη φιλοξενία φορτίου στα 2.339 λίτρα.
 
Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φώτα ημέρας LED και αυτόματους προβολείς, ενώ πολλά είναι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που βρίσκονται τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό. Στο εσωτερικό θα βρει κανείς διζωνικό κλιματισμό, ενώ διαθέσιμος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,1 ιντσών και το σύστημα infotainment της Ford με οθόνη αφής 8 ιντσών.
 
Καταλήγοντας, το υβριδικό S-Max διατίθεται για παραγγελία στην ελληνική αγορά στις εκδόσεις Titanium, ST-Line και Vignale, με τις τιμές να ξεκινούν από 42.616 ευρώ, ενώ το Galaxy προσφέρεται στις εκδόσεις Titanium και V-Line από 47.629 ευρώ. Σημειώστε πως, το S-Max Hybrid και το Galaxy Hybrid συνοδεύονται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και ευέλικτη χρηματοδότηση μέσα από τη Ford Finance που σας δίνει τη δυνατότητα να τα αποκτήσετε εύκολα με ένα εξαιρετικά χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες.

Mercedes
moto