3 φωτογραφίες »

H Ford Mustang Mach-E.

Δύο νέα ηλεκτρικά crossover αναπτύσσει η Ford

2.921 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

Mετά την εντυπωσιακή είσοδο της Ford στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV με την Mustang Mach-E, πληροφορίες αναφέρουν πως η μάρκα έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει δύο ακόμη «πράσινα» crossover.


Πηγές από το στρατόπεδο της Ford αναφέρουν πως η μάρκα είναι πολύ ευχαριστημένη από το πώς έχει καλωσορίσει το κοινό το πρώτο ηλεκτρικό crossover της ιστορίας της, την Mustang Mach-E, και για αυτό έχει πάρει την απόφαση να κατασκευάσει δύο ακόμα ηλεκτρικά SUV πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με μέσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ford αναπτύσσει δύο νέα crossover, με το ένα από αυτά να φέρει πάνω του τα εμβλήματα της φίρμας και το άλλο αυτά της Lincoln. Και τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται μαζί με την Mustang Mach-E στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό.

Τα δύο μοντέλα έχουν αυτή την στιγμή των κωδική ονομασία CDX746 και CDX747 και η φημολογία αναφέρει πως θα βασιστούν πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η Mustang Mach-E. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, πέρα από τις αναφορές πως θα νέα crossover θα μπουν στην παραγωγή στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Η Ford πιστεύει πως το 2023, οι πωλήσεις των δύο αυτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φτάνουν τις 65.000 ετησίως.

Το ότι ένα από αυτά να προορίζεται να λανσαριστεί κάτω από τα εμβλήματα της Lincoln, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ευρώπη. Όσον αφορά το άλλο αυτοκίνητο που θα προσφερθεί με τα εμβλήματα της Ford, δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρέπει να το περιμένουμε στην Γηραιά Ήπειρο.
 

Toyota
test center