2 φωτογραφίες »

Πάνω από 6.000 φορτιστές Tesla σε 601 σημεία & στην Ελλάδα

6.803 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2021)

Η Tesla ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο στην Ευρώπη, αριθμώντας πλέον περισσότερους από 6.000 ταχυφορτιστές στο δίκτυο Supercharger σε περισσότερες από 600 τοποθεσίες. Δείτε που υπάρχουν στην Ελλάδα.


Τις τελευταίες μέρες του φετινού Ιανουαρίου, η Τesla με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως τοποθέτησε στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, στην είσοδο της Λεωφόρου Κύμης, έξι ταχυφορτιστές που συνοδεύονταν φυσικά από τις αντίστοιχες διαγραμμίσεις για να μπορούν οι κάτοχοι των Tesla να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους. Σήμερα, η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε την υπέρβαση του ορόσημου των 6.000 φορτιστών στην Ευρώπη, καθώς πλέον μετρά 6.039 φορτιστές στο δίκτυο Supercharger σε 601 σημεία της γηραιάς ηπείρου.

Τα σημεία φόρτισης του δικτύο Supercharger της Tesla βρίσκονται σε 27 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με τους προαναφερθέντες ταχυφορτιστές στην Αττική. Μάλιστα, τoν περασμένο μήνα, η Tesla είχε κάνει γνωστό πως μέσα στο 2021 σχεδιάζει να ανοίξει τρία ακόμη σημεία φόρτισης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ φημολογείται πως στο μέλλον θα ακολουθήσει η κατασκευή τέτοιων σταθμών σε Καλαμάτα και Γιάννενα.

Όσον αφορά στο κόστος φόρτισης, αυτό ορίζεται στα 0,35 ευρώ/kWh, ως εκ τούτου για ένα «φουλάρισμα» στο Tesla Model 3 των 75 kWh, υποθέτοντας ότι η μπαταρία έχει αγγίξει το 0%, απαιτούνται μόλις 26,25 ευρώ και η αυτονομία του σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι 580 χιλιόμετρα.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρώτος ταχυφορτιστής της Tesla εγκαταστάθηκε στην Νορβηγία το 2013, όταν έφτασε το πρώτο Model S στην Ευρώπη. Αργότερα, με την άφιξη του Model X το 2016, το αμερικανικό στρατόπεδο είχε ήδη αναπτύξει το δίκτυο Supercharger 1.267 φορτιστών, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2019, όταν το Model 3 πάτησε τους τροχούς του σε ευρωπαϊκό έδαφος, ο αριθμός των σημείων φόρτισης άγγιζε τους 3.711.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής φίρμας, τα τελευταία δύο χρόνια το δίκτυο Supercharger των ταχυφορτιστών έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να καλύψει 2,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ από την άφιξη του Model 3 στην Ευρώπη οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla έχουν διανύσει απόσταση που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 3.000 ταξίδια μετ΄ επιστροφής στο φεγγάρι. Επιπλέον, οι Superchargers υποστηρίζεται ότι έχουν γίνει ταχύτεροι και πιο αποδοτικοί με την παροχή ισχύος των V2 Supercharger να ορίζεται στα 150 kW.

ELASTIKA 2024
NISSAN