Τα στοιχεία που αναφέρονται στο βίντεο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Toyota μέχρι στιγμής.

Αποκάλυψη για το νέο Toyota Land Cruiser; (+vid)

2.244 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Ένα βίντεο το οποίο έκανε την εμφάνιση του φέρεται να αποκαλύπτει μέσα και έξω το νέο Land Cruiser, πάνω στο οποίο εργάζεται η Toyota, επικαλούμενο τα επίσημα τεχνικά σχέδια.


Η Toyota δουλεύει πάνω στον ερχομό της νέας γενιάς του Land Cruiser, ωστόσο καμία πληροφορία που να φορά το δημοφιλές SUV δεν έχει διαρρεύσει. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, όπου εμφανίζεται ένα βίντεο το οποίο ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του τα επίσημα τεχνικά σχέδια του μοντέλου, τα οποία μάλιστα παρουσιάζει.
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα υποστηρίζει ο παρουσιαστής του βίντεο, η νέα γενιά του Land Cruiser θα έχει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο μήκος, ωστόσο το μεταξόνιο θα μεγαλώσει κατά πέντε περίπου εκατοστά, τη στιγμή που οι πρόβολοι θα είναι ελαφρώς μικρότεροι. Κάνοντας τη σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο στα σχέδια που απεικονίζονται φαίνεται πως το νέο μοντέλο είναι ενισχυμένο στα φτερά, ενώ αλλαγή έχει υπάρξει και στο σχεδιασμό του τελευταίου πλαϊνού τζαμιού. Οι πλευρικοί καθρέπτες είναι τοποθετημένοι χαμηλότερα στις πόρτες και όχι στη βάση των μπροστά κολόνων, ενώ περισσότερο σμιλεμένο φαίνεται πως θα είναι και το καπό.
 
Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό, η αεροτομή φαίνεται να προεξέχει περισσότερο από πριν, ενώ τα πίσω φώτα έχουν πιο έντονο σχεδιασμό. Παρά τια αλλαγές, το νέο Land Cruiser σε γενικές γραμμές διατηρεί τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας γενιάς και δεν αποκλίνει δραματικά.
 
Μεγαλύτερες αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της καμπίνας, ειδικά στην κεντρική κονσόλα όπου υπάρχει μία τύπου tablet σταθερή οθόνη αφής. Παράλληλα στα σχέδια βλέπουμε πως έχει προβλεφθεί και ένα κουμπί start/stop με την επωνυμία GR, το οποίο ίσως αφορά μία πιο ισχυρή έκδοση επιδόσεων, ίσως όμως ένα GR Sport με σπορ οπτικές αναβαθμίσεις και μόνο λίγες μηχανικές τροποποιήσεις.
 
Από κει και πέρα τα φερόμενα ως επίσημα τεχνικά σχέδια δείχνουν ακόμη και τις διαφορετικές επιλογές τροχών, ξεκινώντας από ένα σετ 17 ιντσών και καταλήγοντας σε ζάντες 20 ιντσών. Μια ποικιλία ηλεκτρισμένων τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων βρίσκονται στο μενού, ενώ γίνεται και αναφορά για έναν twin-turbo V8, που θα εξοπλίζει και ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο. Φυσικά οι εκδόσεις των κινητήρων θα διαφοροποιούνται ανάλογα και με την αγορά που θα απευθύνεται το Land Cruiser, οπότε περισσότερα και επίσημα στοιχεία θα υπάρξουν προσεχώς.
 
Δείτε το βίντεο
 

Hyundai
OPEL