2 φωτογραφίες »

Το Hyundai Kona N έρχεται με 280 ίππους!

3.578 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2021)

Το ολοκαίνουργιο Kona N είναι ένα από τα επερχόμενα μοντέλα της Hyundai και η κορεατική μάρκα επιβεβαίωσε σήμερα το κινητήριο σύνολο που θα το εξοπλίζει αλλά και την ιπποδύναμη η οποία θα ανέρχεται στα 280 άλογα.


Το Kona N δέχεται τις τελευταίες πινελιές από τους ανθρώπους της Hyundai, πριν η κορυφαία έκδοση του κορεατικού SUV αρχίσει το ταξίδι της στις παγκόσμιες αγορές. Επισήμως η μόνη κίνηση στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία ήταν η δημοσιοποίηση κάποιων teaser εικόνων και τίποτα περισσότερο.
 
Ως εκ τούτου οι φήμες για τα μηχανικά σύνολα έδιναν και έπαιρναν, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είχε επιβεβαιωθεί. Αυτό έπαψε πλέον να υφίσταται. Σε ενημέρωσή της η κορεατική μάρκα αποκάλυψε το μηχανικό σύνολο που θα εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση του Kona και αυτό αφορά τον γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζεται με το οκτατάχυτο DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο συνδυασμός αυτός θα προσφέρει στο Kona N, 280 άλογα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που είχαν υπάρξει σε προγενέστερο χρόνο.
 
Από κει και πέρα το ισχυρό SUV χάρη στο 8τάχυτο κιβώτιο θα επωφεληθεί από αρκετά συστήματα που ωφελούν τη δυναμική οδήγηση όπως τα N Power Shift, N Grin Shift and N Track Sense Shift, ενώ παρόντα θα είναι πέντε διαφορετικά προφίλ οδήγησης και συγκεκριμένα τα Normal, Eco, Sport, N και Custom.
 
Εξωτερικά θυμίζουμε πως το Kona N έχει κερδίσει μία νέα πιο σπορ γρίλια, μεγάλες εισόδους αέρα και τη χαρακτηριστική κόκκινη διακοσμητική γραμμή που ξεκινάει από μπρος και φτάνει μέχρι πίσω. Στην «ουρά» δεσπόζει μία αεροτομή στο τέλος της οροφής που φιλοξενεί ένα τριγωνικό τρίτο φως φρένων, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι δύο μεγάλες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.
 
Το πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του νέου Hyundai Kona N δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο η μάρκα υπογραμμίζει πως περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.

Hyundai
vw