Αναβολή στο λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale

3.486 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2021)

Την ώρα που το κοινό της αυτοκίνησης περιμένει την έλευση της νέας Alfa Romeo Tonale, δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο για περαιτέρω καθυστέρηση του μοντέλου ύστερα από απόφαση του νέου επικεφαλής λόγω του Plug-In υβριδικού συστήματος κίνησης!


Η Tonale είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουν με αγωνία όχι μόνο οι φίλοι της Alfa Romeo, αλλά το σύνολο των ανθρώπων της αυτοκίνησης. Το νέο μοντέλο της ιταλικής μάρκας που είδαμε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο χρόνια, αναμένονταν να κάνει την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες των ευρωπαϊκών χωρών μέσα στο Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
 
Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα συμβεί καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, (μετά τη συγχώνευση FCA-PSA και τη δημιουργία της Stellantis) Jean-Philippe Imparato, αναζητά καλύτερες επιδόσεις από το PHEV σύστημα του μοντέλου. Την πληροφορία αυτή αναφέρει η ιστοσελίδα Automotive News, υπογραμμίζοντας πως η έλευση του νέου ιταλικού SUV πήρε παράταση.
 
Το δημοσίευμα επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές εντός της εταιρείας που αναφέρουν ότι ο Imparato είδε για πρώτη φορά την Tonale τον Ιανουάριο του 2021 και απαίτησε από τους μηχανικούς να υπάρξει καλύτερη απόδοση από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης του οχήματος. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί να γίνουν διάφορες αλλαγές, οι οποίες φυσικά απαιτούν επιπλέον χρόνο με αποτέλεσμα το λανσάρισμα της Tonale να πάει πιο πίσω.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Tonale θα βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα του Jeep Compass, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα και στις Plug-In υβριδικές εκδόσεις προσφέρεται με 190 και 240 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 49 χιλιομέτρων. Πιθανότατα ο Imparato γνωρίζει ότι ένα Plug-In υβριδικό SUV μπορεί να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και όπως φαίνεται αυτό είναι που ζήτησε από τους μηχανικούς.

Σε περίπτωση που η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιωθεί και στην πράξη το σίγουρο είναι πως το μοντέλο θα καθυστερήσει, χωρίς όμως να γίνεται, προς ώρας, αναφορά πόσο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα απαιτήσουν οι νέες αλλαγές.
 

Mercedes
moto