6 φωτογραφίες »

Οι τιμές του «εκρηκτικού» CUPRA Leon στην Ελλάδα

3.620 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

To CUPRA Leon προσφέρεται σε hatchback και wagon αμάξωμα από 245 έως 300 ίππους και ξεχωρίζει χάρη στην σπορ εμφάνισή του. Πόσο κοστίζει στην χώρα μας;


Tο CUPRA Leon, η κορυφαία έκδοση του λιονταριού της SEAT, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε hatchback και Sportstourer έκδοση είτε με Plug-in υβριδικό σύνολο είτε με 2λιτρο μοτέρ.

Αισθητικά, σε σχέση με το «απλό» Leon, το CUPRA Leon ξεχωρίζει στον πρόβολο χάρη στον νέο προφυλακτήρα που κοσμείται πλέον από τρεις αεραγωγούς (αντί για έναν ολόκληρο) την ίδια στιγμή που η γρίλια, αν και έχει το ίδιο ακριβώς σχήμα, το μοτίβο των κυψελών της έχει τώρα νέο σχήμα που θα λέγαμε πως ταιριάζει πολύ όμορφα με το έμβλημα της CUPRA που βρίσκεται στο κέντρο. Στο πλάι, το μάτι ακόμα και του πιο αδαή θα πέσει πάνω στις πολύ όμορφες ζάντες αλουμινίου ενώ στο πίσω μέρος, το σύστημα εξάτμισης με τις τέσσερις απολήξεις και ο σπορ διαχύτης θα πληροφορούν αυτούς που ακουλουθούν πως δεν πρόκειται για ένα Leon… αλλά για πραγματικό λιοντάρι.

Το μαύρο φινίρισμα με τις μπρούτζινες λεπτομέρειες εκτός από το εξωτερικό, κυριαρχεί και στην καμπίνα, η οποία εξοπλίζεται επίσης από τιμόνι με επίπεδη βάση, σπορ καθίσματα και πενταλ αλουμινίου, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, σύστημα infotainment με οθόνη 10 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay κ.α.

Οι τιμές του CUPRA Leon hatchback ξεκινούν από τις 38.990 ευρώ στην επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση πρίζας, με τον υπερτροφοδοτούμενο TSI των 1,4 λίτρων να συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ φέρνοντας συνολική απόδοση 245 ίππων και 400 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων. Εάν ο πελάτης θέλει να κινηθεί «παραδοσιακά» με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο 2λιτρος TSI των 300 ίππων είναι η μόνη επιλογή σε συνδυασμό με κιβώτιο DSG με τις τιμές να ξεκινούν από 39.990 ευρώ.

Η Sportstourer έκδοση για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη πρακτικότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην Plug-in υβριδική έκδοση των 245 ίππων με τις τιμές να ξεκινούν από τις 39.990 ευρώ.

Mercedes
test center