3 φωτογραφίες »

Sold out μέσα σε 24 ώρες το Toyota GR Yaris στο Μεξικό

6.775 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

Το «καυτό» Toyota GR Yaris άρχισε να διατίθεται στο Μεξικό στις 15 Απριλίου και στις 16 η Toyota ανακοίνωσε πως δεν είχε μείνει ούτε ένα!

To Toyota GR Yaris τράβηξε τα βλέμματα πάνω του όταν αποκαλύφθηκε από την ιαπωνική φίρμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία το προσφέρει σε όλες τις αγορές του πλανήτη, ακόμα και εάν το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο είναι μεγάλο σε όλον τον κόσμο. Η Toyota για παράδειγμα δεν προσφέρει το GR Yaris στις ΗΠΑ, όμως το κάνει στο Mεξικό, όπου, όπως αποδείχθηκε, το GR Yaris έχει μεγάλη… πέραση!

Το hot hatch της Toyota λανσαρίστηκε στο χώρα των σομπρέρο στις 15 Απριλίου και μια μέρα αργότερα η μάρκα ανακοίνωσε πως είχε γίνει sold-out και όποιος το επιθυμεί, μπορεί να μπει στην λίστα αναμονής, σε περίπτωση που κάποιος ακυρώσει την παραγγελία του. Το Toyota GR Yaris έχει τιμή στο Μεξικό 699.900 πέσος ήτοι 29.200 ευρώ.

Tο νέο GR Yaris είναι μια εξαιρετική σπορ κατασκευή, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει τις κόμπακτ διαστάσεις ενός μικρού μοντέλου με έναν ισχυρότατο τρικύλινδρο 12βάλβιδο turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 261 ίππους και 360 Nm ροπής, και το σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR (σ.σ. η ονομασία παραπέμπει στην τετρακίνηση GT-FOUR της Celica) της Toyota που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την ισχύ που πηγαίνει σε κάθε τροχό, ενώ ταυτόχρονα είναι απλό και ελαφρύ.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, αυτό κατασκευάζεται κυρίως από ελαφριά υλικά μεταξύ των οποίων και αρκετά τμήματα από ανθακονήματα, ενώ το αλουμίνιο χρησιμοποιείται για το καπό, τις πόρτες και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Ως αποτέλεσμα έχουμε το βάρος του μοντέλου να ανέρχεται στα 1.280 κιλά με τη αναλογία κιλών ανά ίππο να φτάνει τα 4,9 κιλά. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.
 

Toyota
moto