2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Skoda και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.

Σχέδια προάγγελοι της νέας Skoda Fabia

3.875 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

Η νέα Skoda Fabia είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένεται με αγωνία και ανεξάρτητα σχέδια έρχονται να ακολουθήσουν τις πρώτες επίσημες πληροφορίες του τσέχικου μικρού, δίνοντας μας μία ανεπίσημη εικόνα του μοντέλου.

Με βάση τις πρώτες επίσημες εικόνες teaser της νέας Skoda Fabia αλλά και τις πληροφορίες που έχει γνωστοποιήσει η μάρκα, οι σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa δημιούργησαν δύο ανεπίσημα σχέδια, που αποτελούν την προεπισκόπηση του τελικού μοντέλου. Όπως φαίνεται, σχεδιαστικά η νέα γενιά του best-seller της μάρκας λαμβάνει ανάλογη γρίλια με αυτή που είδαμε στα τελευταία προϊόντα της Skoda, ενώ κερδίζει νέους προβολείς. Το αμάξωμα στο σύνολό του φαίνεται πιο δυναμικά σχεδιασμένο, οδηγώντας μας στο πίσω μέρος, όπου τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα εκτίνονται βαθιά στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Μιλώντας για τις διαστάσεις γνωρίζουμε πως η τέταρτη γενιά του τσέχικου μικρού θα μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις, αφού θα έχει 4.107 χιλιοστά μήκος, 1.780 χλστ. πλάτος, ύψος 1.460 χλστ. και μεταξόνιο 2.564 χιλιοστών. Αυτό συνέβη χάρη στην πλατφόρμα MQB-A0 πάνω στην οποία βασίζεται. Το νέο δάπεδο δίνει επίσης την δυνατότητα στη νέα Fabia να προσφέρει 50 λίτρα περισσότερα στον χώρο αποσκευών, φτάνοντας συνολικά τα 380 λίτρα με πίσω καθίσματα στην θέση τους ή τα 1.190 λίτρα με πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Η έκδοση station-wagon (που θα ακολουθήσει το 2023) αναμένεται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.   
 
Τέλος μιλώντας για τους κινητήρες, θα βρούμε έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό σε δύο εκδόσεις 65 και 80 ίππων που θα συνεργάζεται αποκλειστικά με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο TSI του 1,0 λίτρου θα γίνει και αυτός διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις 95 και 110 ίππων με 5τάχυτο μηχανικό, 6άρι μηχανικό ή DSG κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.500άρης TSI Evo με 150 άλογα που θα συνδυάζεται μόνο με 7άρι DSG κιβώτιο.
 
To εμπορικό λανσάρισμα της νέας Skoda Fabia θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda