7 φωτογραφίες »

Πρώτες επίσημες teaser εικόνες της ηλεκτρικής Porsche Macan

3.230 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2021)

Η έλευση της αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Macan δεν είναι μυστικό και σήμερα η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά επίσημες teaser εικόνες του χωρίς ρύπους SUV που εξελίσσει.

Οι διαθέσιμες φωτογραφίες δείχνουν καμουφλαρισμένα δοκιμαστικά αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς το δημόσιο οδικό δίκτυο της Γερμανίας για πραγματικές δοκιμές. Τα πρωτότυπα δημιουργήθηκαν με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα που ελήφθησαν από εικονικές προσομοιώσεις και η Porsche λέει ότι ο κύριος στόχος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ήταν να δημιουργήσει «το πιο σπορ μοντέλο στην κατηγορία του».
 
«Οι δοκιμές σε πραγματικό περιβάλλον ξεκινούν τώρα, όντας ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στη διαδικασία ανάπτυξης», λέει ο Michael Steiner, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Porsche. «Μέχρι τη στιγμή που η ηλεκτρική Macan θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023, θα έχει καλύψει περίπου τρία εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα παγκοσμίως σε διάφορες συνθήκες», ολοκλήρωσε.
 
Πριν όμως φτάσει σε αυτό το σημείο η Porsche πέρασε εκατοντάδες ώρες στα εργαστήρια της για ψηφιακή ανάπτυξη και δοκιμές. Όπως αναφέρει η μάρκα, χρησιμοποίησε τουλάχιστον 20 μοντέλα υπολογιστών που αναπαράγουν τις ιδιότητες, τα συστήματα και τις μονάδες ισχύος ενός οχήματος με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Οι κύριες πτυχές των δοκιμών ήταν η αεροδυναμική, η διαχείριση ενέργειας, η λειτουργία και η ακουστική.
 
Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως με τις νέες εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα, η Porsche επιβεβαίωσε ότι η Macan EV θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2023. Θυμίζουμε πως θα είναι το πρώτο μοντέλο της Porsche που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) του VW Group, η οποία θα υποστηρίζει επίσης μελλοντικά προϊόντα των Audi και Porsche.

Hyundai
4green