Το νέο VW Golf R βάγκον «λιώνει» στο Ring (+vid)

2.015 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Το επερχόμενο Volkswagen Golf R βάγκον έκανε την εμφάνισή του στην πίστα του Nürburgring, όμως δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητο από τους φακούς των κατασκόπων, οι οποίοι κατέγραψαν σε βίντεο πολλές από τις δοκιμές του ισχυρού γερμανικού.

Δύο δοκιμαστικά μοντέλα του Volkswagen Golf R εντοπίστηκαν στην πίστα του Nürburgring να πραγματοποιούν επίπονες δοκιμές. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ένα μπλε και ένα λευκό μοντέλο καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών επιβεβαιώνοντας πως η γερμανική μάρκα συνεχίζει τη διαδικασία εξέλιξης.
 
Εξαίροντας φυσικά το απαραίτητο για τις δοκιμές roll cage που φαίνεται να έχει εγκατασταθεί εντός του μοντέλου, το Golf R βάγκον φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που είδαμε στο hatchback. H πιο σπορ εμφάνιση του μοντέλου συνοδεύεται από ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και φυσικά το γνωστό σύστημα εξάτμισης τεσσάρων απολήξεων.   
 
Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα του Golf R βάγκον προς ώρας δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωσε, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πιο πρακτικό Golf R δεν αναμένεται να ξεφύγει από το hatchback. Ως εκ τούτου αναμένουμε να δούμε τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει ισχύ 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με σύστημα τετρακίνησης αλλά και torque vectoring.
 
Τέλος αναφορικά με τις επιδόσεις θυμίζουμε πως το Golf R hatchback είναι σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να παραγγελθεί με ένα προαιρετικό πακέτο R-Performance, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 270 χλμ./ώρα.
 
Δείτε το βίντεο
 

ELASTIKA 2024
moto