5 φωτογραφίες »

Το Volkswagen Golf GTI της Manhart

3.776 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2021)

To νέας γενιάς Volkswagen Golf έφτασε με ένα πρόγραμμα τους 290 ίππους, έχει πλέον πιο ξεχωριστή εμφάνιση και αέρα από Rolls-Royce.

Την ανάπτυξη του βελτιωτικού της πακέτου για το νέο Volkswagen Golf GTI ολοκλήρωσε η Manhart, προσφέροντας στην έκδοση επιδόσεων του γερμανικού μικρομεσαίου νέα εμφάνιση και περισσότερη ισχύ.


O oίκος προσφέρει στο μοντέλο νέο διαχύτη στο πίσω μέρος.

O oίκος προσφέρει στο μοντέλο νέο διαχύτη στο πίσω μέρος.


Ξεκινώντας από το μοτέρ, οι άνθρωποι της Manhart κατάφεραν με ένα πρόγραμμα να αυξήσουν την ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου 2λιτρου turbo κινητήρα από τα 245 άλογα και τα 375 Nm ροπής σε 290 ίππους και 425 Nm ροπής. Ο οίκος δεν αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις που έχει το Golf GTI με την αναβάθμιση, ωστόσο είναι σίγουρο πως το 0-100χλμ./ώρα γίνεται πλέον σε 0,2-0,3 δλ. πιο γρήγορα σε σχέση με πριν. Η μέγιστη τελική ταχύτητα έχει παραμείνει στα 250χλμ./ώρα.

Στο αισθητικό κομμάτι, η Manhart προσφέρει στο μοντέλο, νέο διαχύτη πίσω, νέες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 8x19, τυλιγμένες με ελαστικά 225/35 καθώς και H&R ελατήρια που έχουν μειώσει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 40 χιλιοστά. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά πάντως σε σχέση με το εργοστασιακό Golf βρίσκεται στο εσωτερικό και στα μικροσκοπικά LED φωτάκια με τα οποία εξοπλίζεται η oροφή, φέρνοντας στο μυαλό όλων τα μοντέλα της Rolls-Royce.

Τέλος, εάν το ζητήσει ο πελάτης, ο οίκος μπορεί να αναβαθμίσει τα φρένα και να προσφέρει στο αυτοκίνητο νέο σύστημα εξάτμισης. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.
 

NEO TRANSPORTER
test center