2 φωτογραφίες »

Στην Τσεχία η παραγωγή του νέου μίνι της Toyota

4.156 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2021)

Στην επιβεβαίωση πως η Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει ένα μίνι μοντέλο στους Ευρωπαίους πελάτες της προχώρησε σήμερα η ιαπωνική μάρκα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα το εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή του.

Το εργοστάσιο στην πόλη Κολίν της Τσεχίας θα είναι αυτό που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου μίνι μοντέλου που ετοιμάζει η Toyota για την αγορά της Ευρώπης. Ως εκ τούτου η Toyota Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει το παρών στην εν λόγω κατηγορία αυτοκίνητων και για τα επόμενα χρόνια.
 
Όπως επισημαίνεται, το εργοστάσιο της Τσεχίας έχει ήδη προετοιμαστεί για την πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) στην οποία βασίζεται το Yaris, ως εκ τούτου θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και το νέο μίνι μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική GA-B. Το όνομα του αυτοκινήτου, ο όγκος παραγωγής και η ημερομηνία της πρεμιέρας θα ανακοινωθούν μελλοντικά, υπογραμμίζει η Toyota, ωστόσο όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το νέο αυτοκίνητο πρόκειται για το νέο Aygo που η μάρκα έχει προλογίσει εδώ και κάποιους μήνες μέσω του πρωτότυπου Aygo X prologue.
 
Μάλιστα όταν είχε αποκαλυφθεί το πρωτότυπο η Toyota ανέφερε πως το νέο concept δείχνει το όραμα της εταιρείας για το μέλλον του μοντέλου, το οποίο είναι σχεδιασμένο από Ευρωπαίους για τους Ευρωπαίους. Θυμίζουμε πως το Aygo X prologue χαρακτηρίζεται από μεγάλους τροχούς και αρκετά μεγάλο εύρος, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος του δίνουν ένα crossover χαρακτήρα.
 
Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως το νέο ιαπωνικό μίνι μοντέλο της Toyota θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης! Τέλος, όσον αφορά το ντεμπούτο του αυτό υπολογίζεται προς το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022, χωρίς όμως η Toyota να έχει επιβεβαιώσει κάτι σχετικά.

Toyota
test center