12 φωτογραφίες »

Citroen C1: Αυτοκίνητο πόλης με στυλ και ευελιξία

32.736 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2021)

Η αισιόδοξη σχεδιαστικά πρόταση στα αυτοκίνητα πόλης έχει την σφραγίδα της Citroen: το supermini C1 προτάσσει τον ευχάριστο διάκοσμο και την οδηγική ευελιξία με στόχο να... σπάσει την ρουτίνα.

Τα αυτοκίνητα πόλης είναι σταθερή αξία στην αγορά. Ειδικά για όσους μένουν στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, ένα ευέλικτο στην οδήγηση και στο παρκάρισμα (κυρίως) μοντέλο είναι ιδανική επιλογή. Στην κατηγορία των supermini ένα αυτοκίνητο με πάνω από 15 χρόνια παρουσίας είναι το Citroen C1. Το supermini συνεχίζει και στην 2η γενιά του το πετυχημένο εμπορικό ταξίδι του ως ένα μοντέλο που συνδυάζει ουσία και εμφάνιση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την φρεσκάδα και το trendy παρουσιαστικό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

 
Σχεδίαση: Δυναμικό, μοντέρνο, παιχνιδιάρικο

Με ελάχιστο κύκλο στροφής στα 4,8 μέτρα το Citroen C1 εγγυάται άνετη και ευχάριστη οδική συμπεριφορά.

Με ελάχιστο κύκλο στροφής στα 4,8 μέτρα το Citroen C1 εγγυάται άνετη και ευχάριστη οδική συμπεριφορά.

Διότι το αυτοκίνητο πρέπει να αποπνέει αισιοδοξία και να φτιάχνει την διάθεση του οδηγού στις λίγες ή πολλές ώρες που τον συντροφεύει ημερησίως. Καταρχάς, δεν υπάρχει supermini τόσο «χαμογελαστό», με τα διπλά φωτιστικά σώματα και το δυναμικό του σχήμα να κλέβουν την παράσταση. Highlights του urban chic μοντέλου είναι οι μαύρες μπροστινές κολώνες, η οπτική συνέχεια μεταξύ παρμπρίζ και πλευρικών παραθύρων και τα αλουμινένια πλαίσια των τζαμιών, ανάλογα και με το επίπεδο του εξοπλισμού. Μάλιστα, με 8 αποχρώσεις αμαξώματος, με δυνατότητα εξατομίκευσης με διχρωμία (BI-TONE) και με ευχέρεια επιλογής hatchback ή Airscape (με μαλακή συρόμενη οροφή) έκδοσης, επιτρέπει στον καθένα ξεχωριστά να διαμορφώσει το αυτοκίνητο ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Συν τοις άλλοις, με την πολύ ιδιαίτερη ειδική έκδοση Citroen C1 Millenium ο πρωτότυπος σχεδιαμός και τα ευχάριστα χρώματα βρίσκουν αρμονικό πεδίο εφαρμογής.
 
Χρωματιστή και κατάλληλα εξοπλισμένη καμπίνα
Ανάλογη φρεσκάδα, χωρίς καμία έκπτωση στον τεχνολογικό εξοπλισμό συναντά κανείς στο μοντέρνο εσωτερικό του γαλλικού supermini. Το τρίπτυχο της επιτυχίας (εργονομία, άνεση και πρακτικότητα) επιβεβαιώνεται σε απόλυτο βαθμό χάρη στην πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, την ρύθμιση ύψους καθίσματος, το αυτόματο σύστημα κλιματισμού και την εύκολη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών που μπορεί από τα 196 λτ. να φτάσει στα 780 λτ. με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Σε επίπεδο τεχνολογιών, το Citroen C1 διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών με λειτουργία mirror screen και υπηρεσίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto, κάμερα οπισθοπορείας αλλά και δυνατότητα keyless entry, εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, δηλαδή. 
 
Οικονομία, ευελιξία, επιδόσεις
Ο τελευταίας γενιάς 1.0 VTi 72 κινητήρας με Start&Stop εξοπλίζει το Citroen C1. Με την συνδρομή καινοτόμων τεχνολογιών εξασφαλίζει top κατανάλωση μόλις στα 3,7 λτ./100 χλμ., την ώρα που δεν υστερεί καθόλου σε επιδόσεις μόλις βγείτε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο. Ευχάριστη είναι συνολικά η οδική συμπεριφορά του supermini, το οποίο με κύκλο στροφής μόλις στα 4,8 μέτρα και ελαφρύ αλλά ακριβές υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης ξεγλιστρά με άνεση και ευκολία στα στενά σοκάκια της πόλης.
 

Η οθόνη αφής των 7 ιντσών υποστηρίζει υπηρεσίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto.

Η οθόνη αφής των 7 ιντσών υποστηρίζει υπηρεσίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto.

Από 11.870 ευρώ και σε 5 εξοπλιστικές εκδόσεις
Το Citroen C1 προσφέρεται σε 5 πακέτα εξοπλισμού (Feel, Itouch, Shine, Shine Airscape και την ειδική έκδοση Millenium) κοστίζει από 11.870 ευρώ. Στο βασικό εξοπλισμό Feel περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ABS και Brake Assist, Σύστημα εκκίνησης σε δρόμο με κλίση Hill Assist, φώτα ημέρας LED, καθώς και μοντέρνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τον λεβιέ του 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto