3 φωτογραφίες »

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris Cross

5.561 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2021)

Τα πρώτα Yaris Cross βγήκαν από το εργοστάσιο της Τοyota στην Γαλλία και σύντομα θα έρθουν στην Ελλάδα και στους νέους ιδιοκτήτες τους.

Tην κατασκευή του νέου Yaris Cross ξεκίνησε η Toyota στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Valenciennes της Γαλλίας. H φίρμα ανακοινώνει πως χρειάστηκε να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να συναρμολογήσει στην ίδια γραμμή παραγωγή το νέο Yaris και το νέο Yaris Cross.


Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων στη χώρα μας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων στη χώρα μας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


To μικρό SUV της Toyota είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην GA-B πλατφόρμα της εταιρείας και το όγδοο μοντέλο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική TNGA (Toyota New Global Architecture). Η Τοyota ανακοινώνει πως έχει κάνει προσπάθειες για να αυξήσει την ευρωπαική παραγωγή της στην Ευρώπη, δίνοντας εντολή το εργοστάσιό της στην Πολωνία να κατασκευάσει τα κιβώτια και τα ηλεκτρικά μοτέρ των Yaris και Yaris Cross. Aκόμα, η Toyota κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσει να παράγει το Yaris και στην Τσεχία.

Το νέο Yaris Cross τοποθετείται κάτω από το C-HR, έχει μεταξόνιο που μετριέται στα 2.560 χιλιοστά, ενώ σε σχέση με το Yaris διαθέτει μεγαλύτερους προβόλους αυξάνοντας το συνολικό μήκος κατά 240 χιλιοστά, σε 4.180 χιλιοστά. Είναι επίσης 20 χιλιοστά πιο πλατύ (1.765 το συνολικό πλάτος) και 90 χιλιοστά ψηλότερο (1.560 χιλιοστά το συνολικό ύψος).

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, το ντιζάιν συμβαδίζει με την νεότερη γλώσσα της ιωπανικής φίρμας, συνδυάζοντας σύγχρονα αλλά και συμβατικά στοιχεία, κάτι που έχει κάνει τα μεγαλύτερα αδέλφια της SUV οικογένειας της Toyota να ξεχωρίζουν. Βλέπουμε πως η μάσκα είναι πιο «κλειστή», ενώ ακριβώς από κάτω, ο προφυλακτήρας φιλοξενεί τις γρίλιες που χρησιμεύουν και ως αεραγωγοί, ενώ στα δύο άκρα ενσωματώνονται οι προβολείς ομίχλης. Η διχρωμία κάνει και σε αυτή την περίπτωση την εμφάνισή της, ενώ η κεκλιμένη οροφή καταλήγει σε μία αεροτομή. Το πίσω μέρος μπορούμε να πούμε πως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδέονται μέσω μίας λεπτής φωτιζόμενης φάσας που διέπει το αμάξωμα σε όλο του το πλάτος. Επιπλέον, ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του Yaris Cross τονίζεται από τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά που περιβάλλουν το μοντέλο χαμηλά. 
 

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό



Oι τιμές του στην Ελλάδα
Στη βασική έκδοση, Active όπου το Yaris Cross εξοπλίζεται με τον 1,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης (125 PS) και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το κόστος απόκτησης ξεκινά από τις 17.300 ευρώ, ενώ όσοι επιλέξουν το προαιρετικά διαθέσιμο CVT κιβώτιο θα πρέπει να πληρώσουν από 18.850 ευρώ. Παίρνοντας στην υβριδική επιλογή του μοντέλου που αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και προσφέρει ισχύ 116 ίππων, οι τιμές ορίζονται ως εξής. Από 20.150 ευρώ για τη βασική έκδοση Active με κίνηση στους μπροστά τροχούς, ενώ για το βασικό τετρακίνητο υβριδικό μοντέλο το κόστος ξεκινά από τις 25.900 ευρώ. 
Να σημειωθεί πως στο βασικό εξοπλισμό Active του μοντέλου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ζάντες 16 ιντσών, οθόνη 7 ιντσών, air condition (κλιματισμός στο υβριδικό), κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρες φώτων, LED φώτα ημέρας και θερμαινόμενοι καθρέπτες.

Οι παραδόσεις των μοντέλων στη χώρα μας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
vw