2 φωτογραφίες »

Εuro NCAP: Tέσσερα αστέρια για Opel Mokka και Renault Kangoo

2.722 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2021)

Το νέο Opel Mokka και το καινούριο Renault Kangoo έλαβαν, το καθένα, από 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Δύο νέα αυτοκίνητα περιλαμβάνει ο νέος γύρος δοκιμών πρόσκρουσης που δημοσίευσε ο Euro NCAP. Τo νέο Renault Κangoo και το νέο Opel Mokka βαθμολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια ενώ ο Euro NCAP ανακοίνωσε πως η νέα Mercedes GLA και η EQA βαθμολογούνται με 5 αστέρια χάρη στην προηγούμενη πεντάστερη βαθμολογία της Mercedes B-Class, πάνω στην οποία βασίζονται. Παρομοίως, το CUPRA Leon βαθμολογείται με 5 αστέρια καθώς βασίζεται στο αδελφάκι του SEAT Leon που έχει ήδη δοκιμαστεί και έχει λάβει την κορυφαία βαθμολογία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το δεύτερης γενιάς Opel Mokka βασίζεται στη νέα CMP πλατφόρμα του ομίλου Stellantis που χρησιμοποιούν επίσης τα Citroen C4 και e-C4. Η νέα πρόταση της Opel στην κατηγορία των SUV βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια επειδή κρίθηκαν ελλιπή τα συστήματα προστασίας που έχει το αυτοκίνητο για τους ποδηλάτες και επειδή ο Euro NCAP θεωρεί πως λείπει από το αυτοκίνητο ένας κεντρικός αερόσακος. Συγκεκριμένα το νέο Opel Mokka έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 73% 
Προστασία παιδιών: 75% 
Προστασία πεζών: 58%
Safety Assist: 64%

Το Renault Kangoo ΜPV ανταποκρίθηκε καλά στις δοκιμές πρόσκρουσης αλλά λόγω της απλά ικανοποιητικής απόδοσής του στις συγκρούσεις στα πλαϊνά του μέρη, η επίδοσή του για λίγο δεν ήταν αρκετή για να βαθμολογηθεί με 5 αστέρια. Το Kangoo ωστόσο εξοπλίζεται με αρκετά συστήματα ασφαλείας αποφυγής σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες που ενεργοποιήθηκαν σωστά κατά την διάρκεια των δοκιμών. Συγκεκριμένα, το Renault Kangoo έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 78% 
Προστασία παιδιών: 87% 
Προστασία πεζών: 67%
Safety Assist: 72%

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto