Η Toyota Corolla ξεπέρασε τις 50 εκατομμύρια μονάδες!

3.243 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2021)

Περισσότερες από 50 εκατομμύρια μονάδες έχει πλέον πουλήσει η Toyota Corolla, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά πως είναι ένας «θρύλος» της αυτοκίνησης!

Η αλήθεια είναι πως οι συστάσεις με την Toyota Corolla είναι πλέον περιττές, όσο και αν η συγκεκριμένη φράση είναι τετριμμένη. Το μοντέλο που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1966 έχει πλέον συμπληρώσει 55 έτη ζωής και 12 γενιές που έχουν έρθει στο πέρασμα των χρόνων στις παγκόσμιες αγορές.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μάλιστα, η Toyota γνωστοποίησε πως τον περασμένο Ιούλιο η υπ' αριθμόν 50.000.000στη Toyota Corolla βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, γράφοντας έτσι ένα ακόμα ιστορικό επίτευγμα στον μισό αιώνα και πέντε χρόνια παρουσίας της.
 
Αυτή τη στιγμή, με την 12η γενιά της Corolla να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής, το ιαπωνικό μοντέλο που συστήθηκε στο κοινό το 2018, παράγεται σε 12 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Toyota, ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Corolla πωλείται κάθε 28 δευτερόλεπτα σε πάνω από 150 χώρες.
 
Η Corolla στο πέρασμα των ετών κυκλοφόρησε σε πολλές εκδόσεις hatchback, sedan, wagon, coupe, και minivan, ενώ έρχεται και σε SUV έκδοση (Corolla Cross), όπως και στην γκαζιάρικη παραλλαγή GR Corolla δια χειρός της Gazoo Racing που αναμένουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο «θρύλος» της Corolla έχει και συνέχεια!
 
Μπορείτε να θυμηθείτε το αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει το autotriti.gr για τις 12 γενιές της Corolla κάνοντας κλικ εδώ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto