Έρχεται νέο Toyota Prius που «καίει» υδρογόνο

7.359 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Υδρογονοκίνητη έκδοση θα έχει η νέα γενιά του Toyota Prius, ωστόσο όχι με το σύστημα κυψέλων καυσίμου, αλλά με έναν κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα «καίει» υδρογόνο!

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά του Toyota Prius μεγαλώνει. Παρουσιάστηκε το 2015 και έτσι το υβριδικό μοντέλο προετοιμάζεται σιγά σιγά για να δώσει τη θέση του στη νέα γενιά. Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από Μέσα του εξωτερικού το νέο μοντέλο εκτός από αλλαγές στο εξωτερικό μέρος θα φέρει καινοτόμα χαρακτηριστικά και κάτω από το καπό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το 2022 η νέα γενιά του Prius
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, ρεπορτάζ από την Ιαπωνία αναφέρουν πως η νέα γενιά του Prius θα φτάσει στην Ιαπωνία τον Δεκέμβρη του 2022. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα εξοπλίζεται με το κλασικό υβριδικό σύστημα που το έχουμε συνηθίσει, αλλά για τη νέα γενιά του αυτοκινήτου τα σχέδια της μάρκας είναι ακόμα μεγαλύτερα.
 
Το 2025 με κινητήρα υδρογόνου
Η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει και μία Plug-In υβριδική έκδοση, αλλά ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα καταναλώνει υδρογόνο και όχι βενζίνη. Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν στο μηδέν. Ωστόσο το εν λόγω μοντέλο θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο να κάνει την εμφάνισή τους με τη φημολογία να υποστηρίζει πως θα είναι διαθέσιμο το 2025.
 
Δοκιμάζεται ήδη το μοτέρ
Θυμίζουμε πως η Toyota έχει γνωστοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό πως εργάζεται πάνω στην κατασκευή κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος βασίζεται στο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο μοτέρ 1,6 λίτρων του GR Yaris, αλλά θα λειτουργεί με υδρογόνο. Μάλιστα το μοτέρ δοκιμάζεται ήδη σε μία αγωνιστική έκδοση της Corolla.
 
Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τη μάρκα και πλέον μένει να φανεί εάν τα ρεπορτάζ των ιαπωνικών ΜΜΕ θα επαληθευτούν.

To τερμάτισε η Toyota!
Κινητήρας εσωτερικής καύσης που καίει υδρογόνο. Θα έχει και ηλεκτροκινητήρα, που γεμίζει στην πρίζα.
Εσύ τι λες; Έχουν νόημα τα ηλεκτρικά μετά από αυτό; Πως σας φαίνεται ένα κιτ μετατροπής για να καιει υδρογόνο και το δικο σας αυτοκίνητο;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN