Ford Mustang GT: Το πιο «αμερικάνικο» αυτοκίνητο στον πλανήτη
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Mustang GT: Το πιο «αμερικάνικο» αυτοκίνητο στον πλανήτη

4.929 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2021)

Η Ford Mustang GT αναδείχθηκε το πιο «αμερικάνικο» αυτοκίνητο στον πλανήτη στην ετήσια έρευνα του Πανεπιστημίου του Kogod. Η Tesla είναι πρώτη ανάμεσα στις εταιρείες.

Κάθε χρόνο, το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Kogod δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας αμερικάνικα ανταλλακτικά.Για να βγει η τελική κατάταξη, το Πανεπιστήμιο δεν ερευνά μόνο από πού έρχονται αυτά τα ανταλλακτικά αλλά εξετάζει επίσης πού γίνεται η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων, το σημείο παραγωγής του κινητήρα και της μετάδοσης, πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των εταιρειών και πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης των εταιρειών αυτών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Mustang GT είναι στην πρώτη θέση

Για παράδειγμα, το 77% των ανταλλακτικών της Mustang GT προέρχονται από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, ωστόσο το συνολικό σκορ που πετυχαίνει το μοντέλο είναι 88,5%, κάτι που το φέρνει στην πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση είναι η Chevrolet Corvette, η οποία λαμβάνει το 72% των ανταλλακτικών της από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά αλλά έχει τελικό σκορ 86%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Tesla Model 3 με ποσοστά 65% και 82,5% αντίστοιχα.

Μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέση με το 2020

Την προηγούμενη χρονιά, το Ford Ranger ήταν πρώτο στην λίστα αλλά πλέον είναι 16ο, επειδή τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου, πλέον, προέρχονται κατά πλειοψηφία εκτός των ΗΠΑ κατά 55%, από 30% που ήταν πέρυσι. Η Chevrolet Camaro έπεσε για τον ίδιο λόγο στην 7η θέση, ενώ το 2020 ήταν στην δεύτερη.

Πρώτη η Tesla ανάμεσα στις εταιρείες

Όσον αφορά στις εταιρείες, η Tesla είναι η πιο «αμερικάνικη», αφού τα ανταλλακτικά των μοντέλων της προέρχονται από τις ΗΠΑ κατά 81% σε μέσο όρο, με την General Motors και την Ford να ακολουθούν με ποσοστό άνω του 70%.

Φουλ «USA» όλο το αυτοκίνητο!
- Η Corvette είναι δεύτερη και το Tesla Model 3 τρίτο
- Η Tesla είναι η πιο «αμερικάνικη» φίρμα
- Το μοντέλο που ήταν πρώτο πέρυσι, φέτος είναι 16ο!
Εσύ θα επέλεγες ευρωπαϊκό αμάξι που ταιριάζει στις ανάγκες σου ή ένα «εξωτικό» αμερικάνικο με μοναδικό χαρακτήρα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center