H Τoyota χορηγός στην ασφάλεια

H Τoyota χορηγός στην ασφάλεια

(13/3/2009)

Οι TOP-25, Toyota Fund for Europe και η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη: ο μόνος τρόπος να αλλάξει η τραγική κατάσταση , αναφορικά με τον αριθμό και τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων σε κάθε χώρα είναι η συστηματική εκπαίδευση των νέων.

Αυτό θα πρέπει να γίνεται από μικρή ηλικία με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα της οδικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο TOP-25 είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, ο οποίος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του τον Οκτώβριο του 2006, σε συνεργασία με την Toyota και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος του είναι να βοηθήσει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που γίνονται από τις εθνικές ή τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις/εθελοντές για την Οδική Ασφάλεια, για τους νέους οδηγούς.

Ο κυριότερος όμως στόχος του TOP-25 είναι να αποδείξει στους ευρωπαίους νέους πόσο σημαντικό είναι να αναλάβουν μια υπεύθυνη και σωστή οδήγηση και, συνεπώς, να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων.

Ως εκ τούτου, για την επίτευξη των στόχων αυτών έχει αναπτυχθεί από τον TOP-25 ένα εργαλείο που είναι διασκεδαστικό, εύκολο στη χρήση, αλλά και εκπαιδευτικό: το "Alcokart".

Το Alcokart μπορεί να μοιάζει με αυτοκίνητο καρτ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που επιτρέπει στους νέους αλλά και στους μελλοντικούς οδηγούς να πειραματιστούν μέσα από την προσομοίωση για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις του αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Επιπρόσθετα, ο TOP-25 χρησιμοποιεί ένα ακόμα εργαλείο που είναι ένας τρισδιάστατος εκπαιδευτικός προσομοιωτής σε ένα Toyota Corolla Verso. Με τον επαναστατικό αυτό προσομοιωτή οδήγησης αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι να παραμένει ο οδηγός μόνιμα προσηλωμένος στην οδήγησή του, να αξιολογεί τις ικανότητες οδήγησης του, να μετρά την αποτελεσματικότητά του, την αντίδρασή του αλλά και τα όριά του. Κατά συνέπεια, επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση του τρόπου οδήγησης του κάθε οδηγού σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο, ενώ δίνει την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί ο εκπαιδευόμενος στο μήνυμα της οδικής ασφάλειας.

Μέσω του προγράμματος των TOP-25, Toyota Fund for Europe και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν διοργανωθεί, από το 2006, πάνω από 70 εκδηλώσεις, σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την εμπειρία του Alkocart και του προσομοιωτή έχουν βιώσει πάνω από 70.000 άνθρωποι. Για το 2009, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή και άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας για την Οδική Ασφάλεια, οι ΤΟP-25 και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη της Toyota Ελλάς θα πραγματοποιήσουν μία σειρά εκδηλώσεων, εντός και εκτός Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση του κόσμου σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Toyota
test center