Ανακυκλώσιμη έως 85% είναι η σειρά Continental της Bentley

Ανακυκλώσιμη έως 85% είναι η σειρά Continental της Bentley

Ανακυκλώσιμη η Bentley!

(18/5/2009)

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ένα όχημα όπως η υπερπολυτελής Bentley μπορεί να φτάσει στο σημείο να «διαλυθεί» και να πάει για ανακύκλωση. Αν όμως για κάποιο λόγο αυτό πρέπει να γίνει, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα αυτή στους κατόχους των οχημάτων της.

Όταν μιλάμε για εταιρείες του βεληνεκούς της Bentley (που για να είμαστε ρεαλιστές μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού), ο όρος ανακύκλωση μοιάζει υπερβολικός. Κι αυτό επειδή πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές με άψογη ποιότητα κατασκευής η οποία προκύπτει μετά από πολλές ώρες ειδικά εκπαιδευμένων εργαζόμενων σε γραμμή παραγωγής που μοιάζει περισσότερο με χειρουργείο παρά με εργοστάσιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακόμη και τέτοιες εταιρείες όμως έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες που στην περίπτωση της Bentley εκδηλώνονται με τη χρήση υλικών υψηλής τεχνολογίας, που με τη σειρά της συνοδεύεται από την ανακοίνωση της βρετανικής φίρμας ότι η σειρά Continental είναι ανακυκλώσιμη κατά 85%. Το γεγονός αυτό της χάρισε και το αντίστοιχο βραβείο από την γερμανική αρχή οχημάτων της Γερμανίας (KBA) σε σχετική εκδήλωση στο Βερολίνο, ως ο πρώτος κατασκευαστής πολυτελείας που το καταφέρνει.
Τέλος η Bentley ανακοίνωσε ότι έως το 2012 η κατανάλωση των οχημάτων της θα έχει μειωθεί κατά 40% αφού όλα τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν τους κινητήρες με τεχνολογία flex-fuel, ενώ αντίστοιχα οι εκπομπές ρύπων CO2 θα έχουν μειωθεί κατά 15%.
NEO TRAFIC
moto