Μετά από 9 χρόνια παραγωγής σταματά η X-Type

Μετά από 9 χρόνια παραγωγής σταματά η X-Type

Τέλος για τη Jaguar X-Type

(17/7/2009)

Μετά από εννέα χρόνια στην παραγωγή, και έχοντας φτάσει τις 350.000 μονάδες, η Jaguar ανακοίνωσε τη λήξη της παραγωγής του μοντέλου X-Type. Η μικρή, ή «entry level» Jaguar, που υπηρέτησε επάξια τη βρετανική φίρμα, φαίνεται ότι δεν χωράει πλέον στην γκάμα της εταιρείας.

Η «entry level» Jaguar που παρουσιάστηκε το 2001, και ούτε λίγο ούτε πολύ παρήχθη σε 350.000 αντίτυπα θα βρίσκεται μαζί μας για περίπου 6 μήνες ακόμη. Από το επόμενο έτος η πρώην βρετανική και πλέον ινδική Jaguar ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του εν λόγω μοντέλου. Φαίνεται ότι μετά την παρουσίαση της ολοκαίνουργιας σειράς XJ που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς και με την XF που παρουσιάστηκε μέσα στο 2008, η εταιρεία χαράζει εντελώς νέα πορεία, παρουσιάζοντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο David Smith (CEO των Jaguar/Land Rover): «Έχουμε πάρει ιδιαίτερα σημαντικά μέτρα τον τελευταίο καιρό για να μειώσουμε τα κόστη. Μέτρα που περιλαμβάνουν από μειωμένη παραγωγή, έως και την απόλυση 2.200 εργαζομένων. Έτσι η παύση της παραγωγής της X-Type στο εργοστάσιο του Halewood, αποτελεί άλλο ένα μέτρο για την προστασία των υπολοίπων επενδυτικών μας κινήσεων».
Toyota
test center