H πιο ακριβή Alfa Romeo θα είναι η 8C Spider

H πιο ακριβή Alfa Romeo θα είναι η 8C Spider

8C Spider: η πιο ακριβή Alfa Romeo

(21/7/2009)

Το πιο εξωτικό αυτοκίνητο του ιταλού κατασκευαστή θα συνοδεύεται από αντίστοιχα εξωτική τιμή. Πρόκειται για την 8C Spider με τους 450 ίππους και τον V8 κινητήρα. Παράλληλα η οικονομική κρίση μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της έκδοσης GTA της MiTo.

Συνολικά θα παραχθούν 500 κομμάτια από την ανοικτή 8C, ή αλλιώς 8C Spider. Στην Αμερική θα φτάσουν μόνο 35 από αυτά (τον Ιανουάριο), ενώ όπως έγινε γνωστό η τιμή θα ξεκινά από τις 299.000 δολάρια. Αυτή η τιμή την καθιστά ως την πιο ακριβή Alfa Romeo παραγωγής στην ιστορία. Οι ανοικτές 8C, θα κατασκευάζονται στη Modena της γειτονικής χώρας και θα μοιράζονται τα μηχανικά μέρη με το μοντέλο Granturismo της Maserati. O κινητήρας είναι V8 χωρητικότητας 4,7 λίτρων με την απόδοση να φτάνει τους 450 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Για να γιορτάσει τα 100 της χρόνια, η ιταλική φίρμα θα ετοιμάσει μια ακόμη πιο «ειδική» έκδοση της 8C που θα ακούει στον κωδικό GTA, με άγνωστα προς το παρόν τεχνικά χαρακτηριστικά. Το εν λόγω αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί του χρόνου, και θα παραχθούν μόλις 100 κομμάτια, ενώ δεν είναι σίγουρο το αν θα υπάρχει και 8C Spider GTA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από την άλλη, φήμες θέλουν την Alfa Romeo να μην προχωρά την εξέλιξη της πιο γρήγορης MiTo που επίσης θα ακούει στον κωδικό GTA. Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της εποχής, η εταιρεία προς το παρόν «παγώνει» την εξέλιξη του αυτοκινήτου χωρίς ακόμη να είναι σίγουρο το αν η πιο γρήγορη MiTo θα βγει στην παραγωγή ή όχι!
SPRING SEAT
NISSAN