Αποφασισμένη να αυξήσει τη διαφορά της από τους διώκτες της φαίνεται πως είναι η Mercedes

Αποφασισμένη να αυξήσει τη διαφορά της από τους διώκτες της φαίνεται πως είναι η Mercedes

Βελτιώσεις για Mercedes εν όψει Montreal

4.725 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2015)

Τα πρώτα βελτιωτικά της «κουπόνια» είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η Mercedes εν όψει του Grand Prix στον Καναδά, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του Niki Lauda.

Αποφασισμένη να αυξήσει τη διαφορά της από τους διώκτες της φαίνεται πως είναι η γερμανική φίρμα, καθώς είναι έτοιμη να λανσάρει μία βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα της στο ερχόμενο Grand Prix του Καναδά.
Όπως ανακοίνωσε ο ισχυρός άντρας του συλλόγου, Niki Lauda, κατά την αποχώρησή του από το Μονακό, στο Μόντρεαλ η Mercedes θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο κινητήρα, εκμεταλλευόμενη τους νέους κανονισμούς της FIA. 
Η FIA δίνει πλέον τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να εξελίσσουν τους κινητήρες τους κατά τη διάρκεια της σεζόν με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των μονοθέσιων. Βέβαια αυτό γίνεται σε περιορισμένο βαθμό με τη χρήση κάποιων «κουπονιών».
Οι ανταγωνιστές της βέβαια δε πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αφού ετοιμάζουν και αυτοί τις δικές του βελτιωμένες εκδόσεις. Όπως δήλωσε το αφεντικό της Ferrari, Maurizio Arrivabene, η σκουντερία θα ξοδέψει σύντομα τα «κουπόνια» της, ωστόσο αρκέστηκε να πει πως δε θα το κάνει στον Καναδά χωρίς να αποκαλύψει το πότε για να μην το μάθουν οι Γερμανοί (Mercedes).
Η έτερη κατασκευάστρια κινητήρων, Honda, από την άλλη είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τα βήματα της Mercedes και να λανσάρει βελτιωμένο κινητήρα στον Καναδά. Πάντως ο οδηγός της McLaren, η οποία χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, Jenson Button υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη πίστα δεν «ταιριάζει» στο μονοθέσιό του λόγω των μεγάλων ευθειών.
Να υπενθυμίσουμε πως τα εναπομείναντα κουπόνια για την κάθε εταιρεία είναι 12 για τη Renault, 10 για τη Ferrari, 9 για τη Honda και 7 για τη Mercedes αντίστοιχα. 
Εν αναμονή λοιπόν των βελτιωμένων εκδόσεων των μονοθέσιων οι οπαδοί της Formula 1, που ευελπιστούν αυτές οι αλλαγές να προσφέρουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό και θέαμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto