5 φωτογραφίες »

Το νέο Audi RS3 LMS

2.850 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

H Audi Sport παρουσίασε το νέας γενιάς RS3 LMS, το πιο best-seller αγωνιστικό αυτοκίνητο στην γκάμα της.


Το δεύτερης γενιάς RS3 LMS αποκάλυψε η Audi Sport, το αυτοκίνητο το οποίο προορίζεται να συμμετάσχει σε αγώνες TCR και Αντοχής σε όλο τον κόσμο.

Η Audi Sport έδωσε στο αυτοκίνητο πιο ακραίο bodykit που σύμφωνα με την φίρμα βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοσή του σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος, οι μηχανικοί ήταν σε θέση να αναπτύξουν καινούρια αεροδυναμικά μέρη μέσω υπολογιστών, χωρίς την χρήση κάποιας αεροδυναμικής σήραγγας. Στον πρόβολο, το νέο Audi RS3 LMS λαμβάνει μεγαλύτερους αεραγωγούς που είναι σε θέση να ψύξουν καλύτερα το σύστημα ψύξης για το μοτέρ και τα φρένα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2λιτρος EA888 τετρακύλινδρος κινητήρας που είναι σε μεγάλo βαθμό εργοστασιακός ενώ, ολοκαίνουριο είναι το σύστημα εξάτμισης. Η ιπποδύναμη του κινητήριου συνόλου είναι 340 άλογα με την ισχύ να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός Hewland 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου που πλέον έχει 800 γραμμάρια μικρότερο βάρος.

Το Audi RS3 LMS είναι το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Audi Sport, αφού η προηγούμενη γενιά είχε σημειώσει 180 πωλήσεις. Μέχρι τα τέλη του 2020, το Audi RS3 LMS συμμετείχε σε 1.051 αγώνες, σημειώνοντας 764 πόντιουμ και 279 νίκες.
 

AUTOFIT PASXA
vw