Κατά τα φαινόμενα στα τέλη Νοεμβρίου θα σταματήσει η παραγωγή του Dodge Caliber, ενώ, μάλλον, λίγους μήνες αργότερα θα δούμε ένα ριζικά διαφορετικό ομώνυμο μοντέλο, το οποίο θα στηριχθεί στην Alfa Rom

Κατά τα φαινόμενα στα τέλη Νοεμβρίου θα σταματήσει η παραγωγή του Dodge Caliber, ενώ, μάλλον, λίγους μήνες αργότερα θα δούμε ένα ριζικά διαφορετικό ομώνυμο μοντέλο, το οποίο θα στηριχθεί στην Alfa Romeo Giulietta.

Σταματάει το Dodge Caliber

(26/8/2011)

Το εγχείρημα της Dodge να λανσάρει ένα compact crossover δε στέφθηκε με επιτυχία και η παραγωγή του Caliber ετοιμάζεται να σταματήσει.

Μέρος του προβλήματος που αντιμετώπισε το Chrysler Group ήταν και η εμπορική πορεία του Dodge Caliber, το οποίο λανσαρίστηκε το 2006 υπό την καθοδήγηση του τότε «αφεντικού» Daimler Group. Κι αν το παραπάνω εμπεριέχει μία υπερβολή, το σίγουρο είναι πως το Caliber δε βοήθησε την οικονομική κατάσταση, καθώς δεν «περπάτησε», ούτε εδώ ούτε πουθενά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τις πληροφορίες για παύση της παραγωγής του το Νοέμβριο. Σκεφθείτε, πως αν τελικά παρθεί αυτή η απόφαση, τούτο θα γίνει λίγους μόνο μήνες πριν το λανσάρισμα της νέας του γενιάς, κάτι που σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες θα γίνει μάλλον στην προσεχή Έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Κατά τα φαινόμενα, όμως, το νέο μοντέλο θα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς ο νέος μεγαλομέτοχος του αμερικάνικου ομίλου, το Group Fiat, θα δανείσει το πάτωμα της Alfa Romeo Giulietta. Πάνω σε αυτό θα χτιστεί ένα sedan μοντέλο, το οποίο θα παίρνει κίνηση από τα turbo μοτέρ της Fiat των 1,4 λίτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
moto