Με ενδιαφέρον αναμένεται η δικαστική διαμάχη Spyker εναντίον GM, με το... Δαυίδ να επιτίθεται στο Γολιάθ για τη Saab.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δικαστική διαμάχη Spyker εναντίον GM, με το... Δαυίδ να επιτίθεται στο Γολιάθ για τη Saab.

Spyker εναντίον GM για τη Saab

(7/8/2012)

Η Ολλανδική εταιρία Spyker έχει καταφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας από τη GM αποζημίωση 2,42 δις ευρώ, καθώς οι παρεμβάσεις της οδήγησαν στη χρεοκοπία της Saab.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δικαστική διαμάχη φαίνεται να ξεκινά αυτές τις μέρες, μεταξύ των Spyker και GM. Η πρώτη, για όσους δεν θυμούνται, είναι μία μικρή Ολλανδική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, η οποία αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να αγοράσει την -κατά πολύ μεγαλύτερή της και οικονομικά παθητική- Saab, από την τότε κάτοχο, GM. Ο λόγος της αγωγής είναι ότι η Spyker θεωρεί πως η GM εσκεμμένα οδήγησε τη Saab σε χρεοκοπία, επεμβαίνοντας σε μία συμφωνία που προσπαθούσε να πετύχει η πρώτη με Κινέζους επενδυτές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η χρεοκοπία της Saab ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2011, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών που η Spyker την είχε στην κατοχή της. Πριν από αυτή, οι Ολλανδοί είχαν προσπαθήσει αρκετές φορές να προσεγγίσουν Κινέζικα και άλλα κεφάλαια, με στόχο τη διάσωσή της. Παρόλα αυτά, η GM που συνεργάζεται στην Κίνα με τη SAIC Motor Corp., απείλησε τις Pang Da και Zhejiang Youngman, που είχαν ξεκινήσει επαφές με τη Spyker ότι θα σταματήσει να τους παρέχει οχήματα και τεχνογνωσία, εάν προχωρήσουν σε μία τέτοια συμφωνία. Η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς, όπως φαίνεται, η Spyker σκοπεύει να κυνηγήσει δικαστικά τη GM, όσο μπορεί.

Toyota
moto