H επόμενη χρονιά θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στο χώρο του αυτοκινήτου με μια σειρά από νέα μοντέλα να αναμένονται να αποκαλυφθούν και στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο για την παραγωγή.
22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H επόμενη χρονιά θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στο χώρο του αυτοκινήτου με μια σειρά από νέα μοντέλα να αναμένονται να αποκαλυφθούν και στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο για την παραγωγή.

Τα Top 10 του 2014

10.503 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2013)

Το 2014 αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον με πολλά νέα μοντέλα εμείς όμως επιλέγουμε το Top 10 αυτοκινήτων που όχι απλά θα παρουσιαστούν στην αγορά, αλλά θα ταράξουν τα νερά της κατηγορίας τους.

H επόμενη χρονιά θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στο χώρο του αυτοκινήτου με μια σειρά από νέα μοντέλα να αναμένονται να αποκαλυφθούν και στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο για την παραγωγή. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται αρκετά νέα μοντέλα, τα οποία με τις τεχνολογικές τους καινοτομίες θα καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα στην κατηγορία τους και να ξεχωρίσουν από την πρώτη στιγμή που θα διατεθούν στο αγοραστικό κοινό. Μάλιστα, σε σχέση με το 2013, η σημαντικότητα των μοντέλων αυτών δίνει στην επόμενη χρονιά μια επιπλέον σημασία και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό που βρίσκεται… εν αναμονή.
Το Top 10 του 2014
Καινοτόμα μοντέλα για όλες τις ανάγκες και βαλάντια περιλαμβάνονται στη λίστα των νέων αυτοκινήτων που θα έλθουν το 2014. Εμείς, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, επιλέξαμε το Top 10 εξ αυτών και σας τα αποκαλύπτουμε από σήμερα, αρκετούς μήνες πριν πολλά από αυτά παρουσιαστούν. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εν πρώτοις, οι νέες γενιές των smart fortwo και Mini. Τα δύο αυτά μοντέλα που έχουν αναδειχθεί στα απόλυτα fashion icons των τελευταίων ετών, θα αλλάξουν πλήρως και θα μπουν στην τρίτη τους γενιά μέσα στο 2014, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο του νεανικού κοινού. Μαζί τους, θα δούμε και το νέο Fiat 500X, τη SUV εκδοχή του μοδάτου Fiat 500, το οποίο θα απευθυνθεί στους λάτρεις των compact SUV μοντέλων. Το 2014 ωστόσο θα έχουμε διπλή επίθεση και από τη Mercedes, με τη μάρκα να μας λανσάρει αρχικά την πολυαναμενόμενη GLA (τη SUV εκδοχή της A-Class), ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα δούμε και την εντυπωσιακή νέα γενιά της Mercedes C-Class. Το κομμάτι των νέων premium μοντέλων κλείνει με τη νέα BMW Σειρά 2 (coupe και cabrio), η οποία θα έλθει να παίξει το ρόλο του μικρότερου κουπέ της εταιρείες. Aκρως ενδιαφέρον λανσάρισμα του 2014 είναι και αυτό του νέου Ford EcoSport, του νέου compact SUV της εταιρείας, ενώ οι νέες γενιές των Renault Twingo και Skoda Fabia θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το κοινό των μίνι και μικρών μοντέλων αντίστοιχα. Για το τέλος, τη δεκάδα κλείνει η δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai, ενός αυτοκινήτου που έχει ορίσει το ρουν της εν Ευρώπη παρουσίας των Crossover.
BMW Σειρά 2 - Η νέα Σειρά 1 κουπέ είναι εδώ!
Μετά το λανσάρισμα μόλις πριν λίγες ημέρες της νέας Σειρά 4, η BMW ενισχύει τη γκάμα των κουπέ της με την επικείμενη διάθεση της νέας BMW Σειρά 2. Το νέο αυτό μοντέλο θα έλθει για να παίξει το ρόλο της κουπέ και κάμπριο έκδοσης της BMW Σειρά 1, ενώ το ντεμπούτο της θα το δούμε στην Έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Αισθητικά, το αυτοκίνητο διατηρεί αρκετές ομοιότητες με τις χάτσμπακ εκδόσεις της BMW Σειρά 1, διαθέτοντας ωστόσο και κάποιες μοναδικές αισθητικές αλλαγές, όπως τα μακρόστενα εμπρόσθια φωτιστικά με ενσωματωμένα φώτα ημέρας ή ο πιο δυναμικός προφυλακτήρας. Στο εσωτερικό πάντως δεν αναμένουμε αλλαγές σε σχέση με αυτό της BMW Σειρά 1, ενώ το σαλόνι θα είναι και πάλι 4θέσιο.
Πιο ελαφριά για περισσότερη οικονομία
Χαρακτηριστικό στοιχείο των νέων BMW Σειρά 2 κουπέ και κάμπριο αναμένεται να αποτελέσει η μείωση στο συνολικό τους βάρους. Υπό αυτό το πρίσμα, η ανοικτή έκδοση θα εφοδιαστεί και πάλι με υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη κουκούλα, η οποία δεν θα κλέβει και πολύ χώρο από το πορτ-μπαγκάζ. 
Στους κινητήρες, η γκάμα θα έχει και εδώ τα μηχανικά σύνολα της Σειρά 1, με turbo μοτέρ βενζίνης από 1,6 λίτρα και αντίστοιχης χωρητικότητας diesel. Στην κορωνίδα των επιλογών, θα δούμε τον αντικαταστάτη της περίφημης BMW Σειρά 1 M Coupe, τη νέα BMW M2, με 3λιτρο μοτέρ 360 ίππων.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Με τη φρέσκια αύρα της, αναμένεται να κατακτήσει το κοινό των compact coupe και cabrio.
Fiat 500X - Το 500 βγαίνει εκτός δρόμου
Συνεχίζοντας την επέκταση των επιλογών αμαξώματος του Fiat 500, η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει την έκδοση SUV του μοδάτου μίνι της. Το νέο 500X, περί ου ο λόγος, θα αποκαλυφθεί και επίσημα το 2014, ώστε προς τα τέλη της χρονιάς να πάρει το δρόμο του για τα showroom της Fiat στην Ευρώπη. Το νέο μικρό Crossover θα έλθει μαζί με ένα ακόμη αντίστοιχο μικρό SUV, το οποίο θα φέρει τα σήματα της θυγατρικής Jeep. Φυσικά, το δεύτερο αυτό μοντέλο θα απευθυνθεί στις παγκόσμιες αγορές, αφήνοντας για το 500X την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Από πλευράς αισθητικής, το νέο μικρό Ιταλικό SUV θα αποκτήσει τις γνώριμες στρογγυλεμένες γραμμές του 500, θα είναι 5θυρο, ενώ θα φέρει και τα ίδια, διπλά εμπρόσθια φωτιστικά.
Και 4Χ4 με compact διαστάσεις
Το μήκος του νέου Ιταλικού αυτοκινήτου αναμένεται να βρίσκεται στα 4,2 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μικρών SUV. Η συνολική χωρητικότητα του πορτ-μπάγκαζ υπολογίζεται να είναι άνω του μέσου όρου της κατηγορίας στα 400 λίτρα, ενώ θα υπάρχουν 4Χ2 και 4Χ4 εκδόσεις. Οι κινητήρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο νεότερος 0,9 TwinAir των 105 ίππων, αλλά και οι diesel των 1,3 και 1,6 λίτρων. Σίγουρη τέλος θεωρείται και η παρουσία του Συστήματος Traction+ που βελτιώνει την πρόσφυση των εμπρός τροχών σε εκτός δρόμου διαδρομές.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Θα φέρει την ξεχωριστή αύρα του Fiat 500 στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV.
Ford EcoSport - Ιδιαίτερο και παγκόσμιο
Η Ford το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν με το Fusion, ωστόσο πλέον, με το νέο EcoSport θα μπει για τα καλά στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV μοντέλων. Το αυτοκίνητο θα έλθει για να απευθυνθεί όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά, ενώ θα βασίσει την ύπαρξή του πάνω στην πλατφόρμα του Ford Fiesta. Στο κομμάτι των κινητήρων, το EcoSport είναι ένα ακόμη από τα μοντέλα της Ford που θα λάβει το βραβευμένο 3κύλινδρο 1.000άρη EcoBoost στην έκδοση των 125 ίππων. Επίσης, τη γκάμα απαρτίζουν ένας 1.500άρης βενζινοκινητήρας 115 ίππων, αλλά και ένας 1,5 λίτρων diesel κινητήρας με 90 ίππους και μέση κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ.
Ξεχωριστή σχεδίαση με καλούς χώρους
Αυτό που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζει το νέο Ford EcoSport είναι η ιδιαίτερη εξωτερική του σχεδίαση με τη μεγάλη γρίλια της μάσκας και τα υψηλά τοποθετημένα, μακρόστενα εμπρόσθια φωτιστικά να ξεχωρίζουν. Στο εσωτερικό, το EcoSport θα λάβει την ίδια σχεδίαση με το αντίστοιχο τμήμα του ανανεωμένου Fiesta και του νέου B-MAX, όντας μοντέρνο και με –αναμενόμενα– ποιοτικά υλικά κατασκευής. 
Οι χώροι αναμένονται να είναι αρκετά καλοί για 4 ενήλικες, ενώ ικανοποιητική είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ (346 λτ.). Σημειώστε τέλος ότι το EcoSport θα διατεθεί αποκλειστικά ως δικίνητο, αφού δεν θα έχει 4κίνητη έκδοση.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Με το νέο EcoSport η Ford μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού της «hot» κατηγορίας των μικρών SUV.
Mercedes GLA - Η Crossover έκδοση της A-Class
Η μικρομεσαία οικογένεια αυτοκίνητων της Mercedes αυξάνεται και πλέον, μετά τις A-Class, B-Class και τη CLA, η Γερμανική εταιρεία μας αποκαλύπτει τη νέα GLA. Πρόκειται για το πρώτο μικρομεσαίο Crossover στην ιστορία της φίρμας, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα ακριβώς κάτω από την GLK. Σχεδιαστικά, η GLA ακολουθεί τους ίδιους δρόμους με αυτή όλων των μοντέλων της «οικογένειας» A-Class, σε ένα στρογγυλεμένο αμάξωμα με πολλές γλυπτές επιφάνειες, το οποίο παράλληλα αναμένεται να ξεχωρίσει και για το δυναμισμό του. Στο κομμάτι της αεροδυναμικής τέλος έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία για τη GLA, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να πέφτει στο 0,29, όντας από τους χαμηλότερους στην κατηγορία.
Και με νέο Σύστημα τετρακίνησης
Γνώριμη η γκάμα των κινητήρων της νέας GLA, με μηχανικά σύνολα που έρχονται από την A-Class. Βασικές επιλογές θα είναι ο 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρας των 156 ίππων, ενώ στους diesel αναμένεται ο 1,5 dCi με τα 105 «άλογα». Η νέα Mercedes GLA σε όλες τις εκδόσεις τις θα έλθει προσθιοκίνητη, ενώ εκτός της αρχικής επιλογής με τον 1,6 turbo βενζινοκινητήρα, προαιρετικά θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Οι τελευταίες, θα φέρουν μια νέα έκδοση της αυτόματης τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes, με συνεχώς μεταβαλλόμενο μοίρασμα της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων του αυτοκινήτου. 
Γιατί ταράζει τα νερά;
Θα φέρει το «αστέρι» της Mercedes στην κατηγορία των μικρομεσαίων Crossover για πρώτη φορά στην ιστορία.
Νέα Mercedes C-Class - Πλήρης αλλαγή
Η νέα γενιά της Mercedes C-Class (W205) θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, λίγο πριν αρχίσει το εμπορικό της ταξίδι στις Ευρωπαϊκές αγορές. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με εντυπωσιακή εικόνα, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν. 
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στην εικόνα της, η νέα C-Class θα λάβει μια ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση, αποκτώντας περισσότερες νευρώσεις και ακμές από ποτέ, με τις γενικότερες γραμμές της να παραπέμπουν στα 4θυρα κουπέ. Στόχος εδώ είναι πλέον και οπτικά, η μεσαία Mercedes να προβάλει περισσότερο δυναμισμό και να δείξει τα σπορτίφ της γονίδια έναντι του ανταγωνισμού.
Σε νέα πλατφόρμα και με νέους κινητήρες
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της υπόστασης της επόμενης γενιάς της Mercedes C-Class έχει να κάνει με την πλατφόρμα της, το νέο πάτωμα MRA, το οποίο παραμένει με την κίνηση πίσω, ενώ θα είναι και σημαντικά ελαφρύτερο από πριν. 
Στους κινητήρες, θα έχουμε το νέο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και ο 1,6 turbo με 150 ίππους της A/B-Class. Σε κάθε περίπτωση και σε συνδυασμό με το νέο πάτωμα, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση σε κατανάλωση και ρύπους. Στην κορυφή της γκάμας θα συναντήσουμε έναν 3λιτρο twin-turbo με 330 ίππους, με τις AMG εκδόσεις να αποκτούν ένα νέο twin-turbo 5,5 λίτρων με απόδοση άνω των 450 ίππων! 
Γιατί ταράζει τα νερά;
Με τη νέα της σχεδίαση, το καινούργιο πάτωμα και τους νέους κινητήρες, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα μεσαία μοντέλα των τελευταίων ετών.
Νέο Mini - Έρχεται και «μεγαλώνει»
Η τρίτη γενιά του σύγχρονου Mini είναι έτοιμη και πλέον, το 2014 θα τη δούμε στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, μετά το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Aντζελες το Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα μοντέλο στο οποίο η «μαμά» BMW στηρίζει πολλά, αφού αναμένεται να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία κυρίως του υπάρχοντος, 2ης γενιάς σύγχρονου Mini. Παράλληλα, πάνω σε αυτό το μοντέλο θα βασιστούν άλλες 8 με 10 διαφορετικές επιλογές αμαξωμάτων, οι οποίες και θα φροντίσουν ώστε η οικογένεια Mini να απευθυνθεί σε ολοένα και περισσότερους αγοραστές. Υπό αυτό το πρίσμα, για πρώτη φορά στην ιστορία θα υπάρξει και μια 5θυρη έκδοση.
Ρετρο-μοντέρνο με νέους κινητήρες
Σχεδιαστικά, το επόμενο Mini δεν θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα του, ακολουθώντας τη γνώριμη ρετρο-μοντέρνα παρουσία του. Επίσης, θα υιοθετήσει μια ολοκαίνουργια προσθιοκίνητη πλατφόρμα, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία «UKL1», μειώνοντας το βάρος του. 
Παράλληλα, θα διαθέτει δύο  νέους 3κύλινδρους turbo κινητήρες βενζίνης και diesel της BMW. Τα μοτέρ αυτά έχουν χωρητικότητα 1,5 λίτρων και θα έχουν ισχύ από 134 και 114 ίππους (βενζίνη και πετρέλαιο αντίστοιχα). Για τις γρηγορότερες εκδόσεις, το νέο Mini Cooper S θα είναι 2λιτρο με 189 ίππους, ενώ το John Cooper Works θα φθάνει στους 220. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα μοντέλα της 3ης γενιάς θα είναι ταχύτερα από τους διαδόχους τους, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Λόγω ιστορίας και μόνο, κάθε νέο Mini είναι μια από τις αυτοκινητικές ειδήσεις της χρονιάς.
Νέο Nissan Qashqai - Στόχος -και πάλι- η κορυφή!
Το 2ης γενιάς Qashqai είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της επόμενης χρονιάς, ύστερα από τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του 1ης γενιάς μοντέλου της Nissan. 
Το Ιαπωνικό Crossover θα παράγεται και πάλι στην Ευρώπη, με την παραγωγή του να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Δεκέμβριο, στο ίδιο εργοστάσιο στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας. 
Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία του μοντέλου, το νέο Qashqai θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που το κατέστησαν δημοφιλές ανά την υφήλιο, αλλά παράλληλα θα εστιάσει περισσότερο στο στιλ και στην ποιότητα από κάθε άλλη φορά.
Περισσότερο δυναμικό-Ενίσχυση στους κινητήρες
Η παρουσία του νέου Qashqai αλλάζει εντελώς σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου. Πλέον, η έμπνευση για το σχεδιασμό του έρχεται από το πρωτότυπο Hi-Cross της φετινής Γενεύης και σίγουρα, θα είναι περισσότερο δυναμική από αυτή του τωρινού μοντέλου. Η γκάμα των κινητήρων θα στοχεύσει στην οικονομία κίνησης, ενώ αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά και μικρούς turbo βενζινοκινητήρες (π.χ. το νέο 1,2 turbo της Renault-Nissan). Στα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου και η αποκλειστική του διάθεση ως 5θεσιο, αφού όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Nissan, η έκδοση Qashqai +2 των 7 καθισμάτων, δεν θα συνεχιστεί στη δεύτερη γενιά του μοντέλου.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Στην πλέον «hot» κατηγορία, το νέο Qashqai θα έλθει και πάλι για να διεκδικήσει αποκλειστικά και μόνο τα σκήπτρα.
Νέο Renault Twingo - Αλλάζει και διεκδικεί
Νέα γενιά για το Twingo, με τη Renault να συνεργάζεται με τη Daimler και να σχεδιάζει να μας φέρει ένα αυτοκίνητο πόλης που θα διεκδικήσει ένα πολύ πιο υψηλό μερίδιο στην κατηγορία από ό,τι το τωρινό μοντέλο. Η επίσημη αποκάλυψή του αναμένεται να γίνει σε ένα χρόνο περίπου, με το νέο Twingo να αποκτά την ίδια πλατφόρμα με την 5θυρη έκδοση του επόμενου smart fortwo. Τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, ενώ θα φέρουν και τους ίδιους κινητήρες, έχοντας ως στόχο από τη μία το μοίρασμα της τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών, αλλά και από την άλλη, τον περιορισμό του κόστους παραγωγής τους.
Εντελώς νέο και πιο ελκυστικό
Με βάση τα όσα μας έχει ήδη δείξει η Renault μέσω του πρωτότυπου TwinRun του περασμένου Μαΐου, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις εικόνες των κατασκόπων μας, το επόμενο Twingo αναμένεται να είναι ένα από τα πλέον ποθητά μίνι. ΚατΆ αρχάς, το αμάξωμά του θα ενσωματώσει ακόμη λιγότερες καμπύλες, θα δυναμώσει με «φουσκώματα» και περισσότερες ακμές, ενώ θα αποκτήσει και πιο γρήγορες εκδόσεις στα πρότυπα του Abarth 500. Ένα ακόμη στοιχείο αποτελεί η παρουσία στη γκάμα και 5θυρης έκδοσης για πρώτη φόρα στην ιστορία του Twingo, με τη Renault να δημιουργεί το τρικ με την κρυμμένη χειρολαβή στην κολώνα της πίσω πόρτας. Στους κινητήρες, το Twingo θα έχει σίγουρα τον 1,5 dCi πετρελαιοκινητήρα, αλλά και τον 0,9 TCe των 90 ίππων.
Γιατί ταράζει τα νερά;
Επιτέλους η Renault επενδύει και πάλι στο Twingo και, με τη βοήθεια της Daimler, το αλλάζει πλήρως, αποζητώντας την επιτυχία του παρελθόντος.
Νέα Skoda Fabia  - Value for New!
Η Fabia αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της μικρής κατηγορίας και σήμερα, στην αγορά η 2η γενιά της συνεχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού, παρότι έχει συμπληρώσει ήδη 6 χρόνια από το λανσάρισμά της. Το 2014 ωστόσο η Skoda θα μας αποκαλύψει τη νέα γενιά της Fabia, με το ντεμπούτο να είναι προγραμματισμένο να συμβεί στην Έκθεση της Γενεύης το Μάρτη του 2014. Η νέα Fabia θα έλθει ώστε να προσφέρει για μια ακόμη φορά ένα υψηλό Value for Money, αλλάζοντας παράλληλα αρκετά σε σημεία που αφορούν στην εικόνα της, την οικονομία κίνησης, αλλά και τα οδικά και οδηγικά της χαρακτηριστικά.
Πιο επιβλητική και με περισσότερη οικονομία
Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο μικρό της Skoda αλλάζει και αποκτά ένα πιο «σοβαρό» και επιβλητικό παρουσιαστικό, ακολουθώντας τα νέα σχεδιαστικά πρότυπα που μας έχουν αποκαλύψει η νέα γενιά της Octavia και το Skoda Rapid. Κάτω από το αμάξωμα, δεν θα δούμε τελικά την καινούργια -και ακριβή- πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, αλλά θα έχουμε βελτιώσεις στο υπάρχον δάπεδο. Αυτό από τη μία αναμένεται να βοηθήσει στη συγκράτηση του κόστους χαμηλά, ενώ από την άλλη, δεν θα αλλάξει και τις διαστάσεις του μοντέλου. Στο κομμάτι των κινητήρων από την άλλη, οι νεότεροι TSI και ΤDI του VW Group θα έλθουν ώστε να μειώσουν κατανάλωση και εκπομπές ρυπών. 
Γιατί ταράζει τα νερά;
Με τη χαμηλότερη κατανάλωση, την -αναμενόμενα- προσιτή της τιμή και τη γενικότερη αναβάθμισή της, θα επανέλθει και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Νέο smart fortwo - Με στυλ και... Γαλλική αύρα
Μια ακόμη από τις μεγάλες πρώτες του 2014, θα είναι αυτή του 3ης γενιάς smart fortwo. Το νέο smart θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Renault, ενώ παράλληλα θα επαναφέρει την 5θυρη εκδοχή του, το smart forfour. 
Στόχος των δύο εταιρειών είναι εν πρώτοις να μειωθεί το κόστος εξέλιξης των δύο αυτοκινήτων, με το νέο fortwo πάντως να διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά (λιλιπούτειες διαστάσεις, ξεχωριστή σχεδίαση, υψηλή ασφάλεια), που το έχουν καταστήσει δημοφιλές ανά τα χρόνια. Στην περίπτωση της 5θυρης εκδοχής του, εδώ θα δούμε ένα πιο «ορθολογικό» μοντέλο σε σχέση με το forfour πρώτης γενιάς, το οποίο θα προσφέρει πρακτικότητα και καλούς χώρους για 4 επιβάτες.
Μοδάτο, ξεχωριστό και πιο οικονομικό
Το νέο smart fortwo θα διαθέτει την ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα με αυτή του Renault Twingo, ενώ αντίστοιχα, η 5θυρη έκδοσή του, το νέο forfour, θα έλθει στην ίδια πλατφόρμα με αυτή της 5θυρης εκδοχής του Γαλλικού μίνι. Όπως προείπαμε, τα τέσσερα αυτά μοντέλα θα κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. 
Γυρνώντας στα του fortwo, σχεδιαστικά, αναμένουμε μια στρογγυλοποίηση του αμαξώματος, με μεγαλύτερα φώτα εμπρός και πίσω, αλλά και πάλι παρών τον περίφημο κλωβό ασφαλείας Tridion. Στους κινητήρες, η smart κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το ποιόν τους, με πιθανούς ωστόσο έναν νέο 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα 64 ίππων, αλλά και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. 
Γιατί ταράζει τα νερά;
Το smart fortwo είναι μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και πλέον, διατηρώντας τη μοναδικότητά του, θα έλθει για να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία κίνησης.

H νέα Mercedes GLA, η Crossover εκδοχή της A-Class, είναι μια από τις πιο σημαντικές πρώτες του 2014.

H νέα Mercedes GLA, η Crossover εκδοχή της A-Class, είναι μια από τις πιο σημαντικές πρώτες του 2014.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw