Μια από τις πιθανότερες διαρροές εντοπίζεται από αυτή τη μαύρη στάμπα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μια από τις πιθανότερες διαρροές εντοπίζεται από αυτή τη μαύρη στάμπα.

Στάζει; Είναι λάδια, βαλβολίνες ή παραφλού;

51.480 Επισκέψεις στο άρθρο

Μαύρο, καφέ, κόκκινο, πράσινο και όχι μόνο. Διαβάστε τι σημαίνει το κάθε χρώμα υγρού που μπορεί να δείτε να εκκρίνεται από το αυτοκίνητό σας, για να πράξετε ανάλογα.

Μαύρο, καφέ, κόκκινο, πράσινο και όχι μόνο.


Κόκκινο είναι το υγρό υποβοήθησης του τιμονιού.

Κόκκινο είναι το υγρό υποβοήθησης του τιμονιού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tα υγρά του αυτοκινήτου έχουν διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα και χαρακτηριστικά. Αν, λοιπόν, δείτε υγρό να στάζει από κάπου, καλό θα είναι να μπορείτε να καταλάβετε τι είναι, πριν σπεύσετε στο συνεργείο, ώστε να μη προκαλέσετε εκτεταμένη βλάβη στο αυτοκίνητο σας, το οποίο προφανώς μεταφράζεται σε περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα έξοδα, ενώ αν χρειαστεί και μπορείτε, να συμπληρώσετε μόνοι σας το υγρό που λείπει, όταν είναι απαραίτητο.

Αν λοιπόν, δείτε να στάζει υγρό με χρώμα:

Καφέ ή μαύρο 

Είναι το λάδι του κινητήρα. Ελέγξετε το δείκτη του λαδιού στον κινητήρα, για να διαπιστώσετε την ποσότητα που έχει χαθεί και συμπληρώστε ανάλογα. Πιθανότερο είναι να χάνει από το κάρτερ ή από το φίλτρο του λαδιού.

Κόκκινο

Είναι το υγρό του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού. Πρόκειται για κλειστό κύκλωμα και δεν είναι συνηθισμένο να χάνει υγρά. Παρ όλα αυτά, είναι καλό να ελέγχουμε τη στάθμη του υγρού σε κάθε προγραμματισμένο σέρβις.

Καφέ (με απόχρωση κόκκινου)

Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για βαλβολίνες, δηλαδή για το λιπαντικού του κιβωτίου. Λογικά θα μυρίζει κάτι σαν καμένο και αν έχει χαθεί μεγάλη ποσότητα, το σασμάν θα δυσλειτουργεί. Αν αυτό συμβεί, καλό είναι να ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητο, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κολλήσει ή και να σπάσει το σασμάν. Ας έχετε όμως υπ όψιν σας, ότι οι επισκευές στο κιβώτιο κοστίζουν ακριβά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center