Στα πλάνα της έχει συμπεριλάβει η Volkswagen να δημιουργήσει μια ηλεκτρική έκδοση του σημερινού Beetle, η οποία θα έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ηλεκτρικός και πισωκίνητος ο «σκαραβαίος»

2.788 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2017)

Στα πλάνα της έχει συμπεριλάβει η Volkswagen να δημιουργήσει μια ηλεκτρική έκδοση του σημερινού Beetle, η οποία θα έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία αποκάλυψε μέσω δηλώσεων του ο πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Diess. Ο ισχυρός άντρας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μιλώντας σε διεθνή μέσα ανέφερε πως ένα από τα θέματα που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στο συμβούλιο της εταιρείας, είναι μία ηλεκτρική έκδοση του σημερινού «σκαραβαίου».

Ο 59χρονος άντρας στη συνέχεια των δηλώσεών του αρνήθηκε τις φήμες που λένε πως μια τέτοια απόφαση έχει ήδη παρθεί, ωστόσο επιβεβαίωσε πως σε περίπτωση που αποφασιστεί να κατασκευαστεί ο διάδοχος του Beetle, τότε άποψή του είναι πως θα πρέπει να μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, ενώ συμπλήρωσε πως μία τέτοια έκδοση θα μπορούσε να έχει την κίνηση και στους πίσω τροχούς.
Η πλατφόρμα που θα μπορούσε να βασιστεί ένα τέτοιο μοντέλο σύμφωνα με τον Diess, είναι η Modular Electric Baukasten (ΜΕΒ), τονίζοντας πως πρόκειται για μία πολύ ευέλικτη πλατφόρμα, που μπορεί να υποστηρίξει πισωκίνητα, μπροστοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της VW επιβεβαίωσε πως η MEB έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει μέχρι και 15 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, πέντε από τα οποία θα πωληθούν με το σήμα της Volkswagen.    

Hyundai
vw