H Opel ενημερώνει πως το προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive (AWD), τους προβολείς IntelliLux LED και το θερμαινόμενο τιμόνι, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τις πιο αντίξοες χειμερινές συνθήκες.

Με την Opel τον χειμώνα

1.737 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2017)

Με τον χειμώνα να έχει έρθει, το μόνο σίγουρο είναι πως οι συνθήκες οδήγησης θα γίνουν ολοένα και δυσκολότερες κάτι που μας υποχρεώνει να προσαρμοστούμε σε αυτές.

Για αυτό το λόγο η Opel ενημερώνει πως το προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive (AWD), τους προβολείς IntelliLux LED και το θερμαινόμενο τιμόνι, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τις πιο αντίξοες χειμερινές συνθήκες.
 
Σε ολισθηρό οδόστρωμα, η σωστή πρόσφυση είναι εξίσου σημαντική με τα κατάλληλα ελαστικά. Ανάλογα με το μοντέλο, η Opel προσφέρει συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, από το IntelliGrip μέχρι προσαρμοζόμενη τετρακίνηση (adaptive all-wheel drive) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring). Με το IntelliGrip  ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα τα οποία προσαρμόζουν την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και προσαρμόζουν τη χαρτογράφηση ελέγχου του πεντάλ γκαζιού. Όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, το IntelliGrip βελτιστοποιεί τα σημεία αλλαγών σχέσεων, σύμφωνα με τις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια και την οδηγική άνεση.
 
Το σύστημα τετρακίνησης adaptive AWD κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, από 100% στους εμπρός τροχούς για εξαιρετική οικονομία, μέχρι 50:50 εμπρός / πίσω, εξασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση. Το all-wheel drive ενεργοποιείται στιγμιαία με το που παίρνει εμπρός ο κινητήρας, μόλις ο οδηγός πατήσει συμπλέκτη, για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών κατά την εκκίνηση.
Για αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και απόδοσης, υπάρχει το σύστημα προσαρμοζόμενης τετρακίνησης (adaptive all-wheel drive system) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) και μονάδα πίσω κίνησης με σύστημα διπλού συμπλέκτη χωρίς διαφορικό. Το σύστημα μπορεί να κατανείμει ροπή σε έναν ή και στους δύο πίσω τροχούς ανεξάρτητα, μία λειτουργία που ονομάζεται torque vectoring και διατίθεται σε όλες τις ταχύτητες.
 
Στη βροχή, το χιόνι και τον πάγο συνήθως προστίθεται και το σκοτάδι τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, η Opel προσφέρει τους προσαρμοζόμενους προβολείς full-LED ή τους προβολείς IntelliLux LED matrix. Το σύστημα φωτισμού adaptive LED matrix προσαρμόζεται στις επικρατούσες συνθήκες και επιτρέπει οδήγηση με ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα φώτων – χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Επίσης  φωτίζει ανθρώπους και ζώα που βρίσκονται κοντά στο δρόμο, νωρίτερα σε σχέση με μία συμβατική μεσαία σκάλα φώτων.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική φίρμα προσφέρει θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, παρμπρίζ, τιμόνι και καθίσματα αλλά και το καλοριφέρ στάθμευσης.

NEO TRAFIC
skoda