Τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα όχι μόνο κάνουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο πολύ πιο δύσκολη αλλά αποτελούν και μεγάλο κίνδυνο για αυτοκίνητα και πεζούς.

Το Ισραήλ φαίνεται πως είναι έτοιμο να βάλει τέλος σε αυτή την κακή συνήθεια.

Το διπλοπαρκάρισμα γίνεται ποινικό αδίκημα

3.486 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2017)

Στο φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος θέλει να βάλει τέλος μια χώρα, μετατρέποντας την παράβαση σε ποινικό αδίκημα. Δείτε ποια χώρα είναι και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο.

Το διπλοπαρκάρισμα έχει γίνει κακή συνήθεια των οδηγών όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλες χώρες. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα όχι μόνο κάνουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο πολύ πιο δύσκολη αλλά και ότι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για αυτοκίνητα και πεζούς.

Το Ισραήλ φαίνεται πως είναι έτοιμο να βάλει τέλος σε αυτή την κακή συνήθεια υιοθετώντας νόμους που θα προβλέπουν την βαριά τιμωρία των οδηγών που διπλοπαρκάρουν.
 
Στο δια ταύτα το νομοσχέδιο αναφέρει ότι «οι υπάρχοντες νόμοι για το οδικό δίκτυο αφορούν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το παρκάρισμα και την διέλευση των πεζών, αλλά αυτή τη στιγμή η Αστυνομία δεν στηρίζεται από κάποιο νομοθετικό πλαίσιο  για να μπορεί να ελέγχει το παρκάρισμα σε δημόσιους χώρους.» Για να το αλλάξει αυτό « ο νέος νόμος κάνει σαφές ότι το παρκάρισμα που δεν τηρεί στο σύνολο του τον Κ.Ο.Κ  και περιορίζει ή εμποδίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με τέτοιο τρόπο που αυτή γίνεται επικίνδυνη, θα αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα με τις Αρχές πλέον να έχουν μεγαλύτερες εκτελεστικές εξουσίες ».

Στην ουσία, αυτός ο νόμος θα δίνει την δυνατότητα στην Αστυνομία να εφαρμόσει αφενός τους δικούς της ελέγχους τιμωρώντας τους παραβάτες με βαριές ποινές, και αφετέρου να θεσπίσει τις δικές της αποτρεπτικές μεθόδους για να εξαλειφθεί το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.

Η μετατροπή του φαινομένου αυτού σε ποινικό αδίκημα με βάση το νέο νομοσχέδιο μπορεί να φέρει ποινές από βαρύ πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση δύο ετών τουλάχιστον.
 

Toyota
moto