Το T-HR3 είναι το 3ης γενιάς «ανθρωποειδές ρομπότ» της Toyota, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους στο σπίτι, το νοσοκομείο ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Το ρομπότ Toyota T-HR3 δεν χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Αντιθέτως ελέγχεται μέσω μιας ξεχωριστής συσκευής που ονομάζεται Master Maneuvering System με την οποία είναι συνδεδεμένος ο χειριστής

Το ρομπότ αναπαράγει τις κινήσεις του χειριστή, χάρη στα 29 ξεχωριστά μέρη του σώματός του, ενώ δίνει ανατροφοδότηση στον χειριστή μέσω του ελέγχου της καρέκλας.

Το ρομπότ της Toyota

2.362 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2017)

Μέσα σε όλες τις καινοτόμες δράσεις της, η Toyota βρήκε το χρόνο να φτιάξει το 3ης γενιάς «ανθρωποειδές ρομπότ» της. Ας γνωρίσουμε τον T-HR3 που δημιουργήθηκε για να βοηθάει τους ανθρώπους…

Λες και η ενασχόληση με τα προηγμένα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα δεν είναι αρκετά απαιτητική και χρονοβόρα από μόνη της, οι άνθρωποι στην έρευνα και εξέλιξη της Toyota βρήκαν το χρόνο να φτιάξουν και το T-HR3. Tι είναι αυτό; Πρόκειται για το 3ης γενιάς «ανθρωποειδές ρομπότ» της Toyota, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους στο σπίτι, το νοσοκομείο ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.
 
Το ρομπότ Toyota T-HR3 δεν χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Αντιθέτως ελέγχεται μέσω μιας ξεχωριστής συσκευής που ονομάζεται Master Maneuvering System με την οποία είναι συνδεδεμένος ο χειριστής. Επιτρέπει στο ρομπότ να αναπαράγει τις κινήσεις του χειριστή, χάρη στα 29 ξεχωριστά μέρη του σώματός του, ενώ δίνει ανατροφοδότηση στον χειριστή μέσω του ελέγχου της καρέκλας.
   
Εκτός από το να αναπαράγει τις κινήσεις ενός ανθρώπου που είναι δεμένος σε μία καρέκλα, το T-HR3 διαθέτει το σύστημα Flexible Joint Control, μέσω του οποίου ελέγχει τη δύναμη που ασκείται στις επαφές που έχει με άλλα αντικείμενα. Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει με το T-HR3, κάτι που ίσως κάνει αύριο όταν και θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση International Robot Exhibition 2017.

Toyota
test center