Με το νέο Nissan Xmotion Concept που κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να πειραματίζεται με τις πιο λείες και αεροδυναμικές γραμμές στα crossover μοντέλα της.

Η φίρμα σκοπεύει να υιοθετήσει αυτή τη σχεδιαστική γλώσσα στα μοντέλα παραγωγής του 2020.

Τα φουσκωμένα «γλυπτά» φτερά προσδίδουν στο όχημα και την απαιτούμενη σκληροτράχηλη όψη. Πίσω, οι σχεδιαστές της Nissan υιοθετούν ήπιους τόνους, με μικρά φωτιστικά σώματα.

Η εταιρεία βλέπει το Xmotion κυρίως ως σχεδιαστική σπουδή και για αυτό δεν κάνει καμία αναφορά στον κινητήρα του. Ωστόσο, λέει πως διαθέτει την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot.

Στο εσωτερικό του Xmotion θα χωρέσουν έξι επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. 4+2 θέσεων το χαρακτηρίζει η ίδια η Nissan.

Μια αιωρούμενη κονσόλα διατρέχει το μήκος της καμπίνας, όπου υπάρχουν άφθονες αναφορές στην κουλτούρα της Ιαπωνίας.

Nissan Xmotion (+video)

3.754 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

H Nissan παρουσιάζει το Xmotion Concept στην έκθεση του Ντιτρόιτ και μαζί του μας δείχνει τις προθέσεις της για την αισθητική των crossover μοντέλων της επόμενης γενιάς.

Με το νέο Nissan Xmotion Concept που κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να πειραματίζεται με τις πιο λείες και αεροδυναμικές γραμμές στα crossover μοντέλα της. Η φίρμα σκοπεύει να υιοθετήσει αυτή τη σχεδιαστική γλώσσα στα μοντέλα παραγωγής του 2020.
 
Με το Xmotion η Nissan ραφινάρει τη γρίλια σχήματος «V», κάνοντάς την πιο διακριτική, αλλά τονίζοντάς την με μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες. Λεπτά μεταλλικά στοιχεία υπάρχουν στα άκρα και συνεχίζουν προς το καπό. Τα φωτιστικά σώματα έχουν LED σχήματος «U», με την εμπρός ¾ οπτική του οχήματος να είναι και η καλύτερη.
   
Τα φουσκωμένα «γλυπτά» φτερά προσδίδουν στο όχημα και την απαιτούμενη σκληροτράχηλη όψη. Πίσω, οι σχεδιαστές της Nissan υιοθετούν ήπιους τόνους, με μικρά φωτιστικά σώματα. Η εταιρεία βλέπει το Xmotion κυρίως ως σχεδιαστική σπουδή και για αυτό δεν κάνει καμία αναφορά στον κινητήρα του. Ωστόσο, λέει πως διαθέτει την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot.
 
Στο εσωτερικό του Xmotion θα χωρέσουν έξι επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. 4+2 θέσεων το χαρακτηρίζει η ίδια η Nissan. Μια αιωρούμενη κονσόλα διατρέχει το μήκος της καμπίνας, όπου υπάρχουν άφθονες αναφορές στην κουλτούρα της Ιαπωνίας. Για παράδειγμα όταν το σύστημα infotainment ανοίξει, παίρνει αρχικά τη μορφή του ασιατικού κυπρίνου. Ομοίως, η κόκκινη και λευκή επένδυση είναι αναφορά στη σημαία της χώρας.
 
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto