Η πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστικού οίκου για την επόμενη Maserati.

Η κεντρομήχανη Maserati που όλοι θα θέλαμε

3.111 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2018)

Μια σχεδιαστική πρόταση για το επόμενο σπορ αυτοκίνητο της Maserati ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Δείτε περισσότερα.

Το 2012, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Maserati, Harald Wester, αποκάλυψε λεπτομέρειες που αφορούσαν ένα  επερχόμενο κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο με πλήθος ανθρακονημάτων, το βάρος του οποίου θα έφτανε τα 1.200 κιλά και η ισχύς του θα μετριούνταν σε 460 άλογα προερχόμενα από ένα V8 4,7 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.
 
Ωστόσο στο πέρασμα των χρόνων το μοντέλο δεν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» και να μπει στη γραμμή παραγωγής μένοντας έτσι ως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για τους απανταχού φίλους της μάρκας.
Μπορεί λοιπόν τα σχέδια αυτά να ξεχάστηκαν, όμως όπως φαίνεται δεν συνέβη το ίδιο σε μία σχεδιαστική εταιρεία, οι άνθρωποι της οποίας έδωσαν στη δημοσιότητα τη δικής τους πρόταση για το πώς θα μπορεί να είναι ένα τέτοιο μοντέλο. Όπως μπορούμε να δούμε το αυτοκίνητο έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός σύγχρονου supercar, βρίσκεται κοντά στο έδαφος, έχει λεπτούς πλαϊνούς καθρέφτες, όμορφο αεροδυναμικό σχεδιασμό, αλλά και μία επιθετική εικόνα που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη γρίλια που φιλοξενεί το σήμα της εταιρείας.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι να μην έρθει στην παραγωγή αυτό το αυτοκίνητο, ωστόσο αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα μπορούσε να έπαιρνε ισχύ από τον 3.8 λίτρων biturbo V8 κινητήρα από τη πρόσφατη Levante Trofeo, που παράγει 598 ίππους και 730 Nm ροπής.

Toyota
test center