Το ΔΣ των εργαζομένων πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε απεργία από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τo πρωί της Τρίτης.

Απεργoύν στη Fiat λόγω Ρονάλντο!

3.632 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2018)

Απόφαση να απεργήσουν πήραν οι εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Fiat για να διαμαρτυρηθούν για την αγορά του Κριστιάνο Ρονάλντο, την ίδια στιγμή που η εταιρεία τους ζητά να κάνουν οικονομικές θυσίες στους μισθούς τους.

Η μεταγραφή του Kριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους της Γιουβέντους, ωστόσο φαίνεται πως δεν συμβαίνει το ίδιο με μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στην Fiat. Tις προηγούμενες μέρες είχε γίνει ήδη γνωστό πως εκπρόσωποι του εργατικού προσωπικού της εταιρείας είχαν εκφράσει την αγανάκτηση τους σχετικά με το πώς ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να κάνουν θυσίες στους μισθούς τους, η ιδιοκτησία της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεταγραφή 200+ εκατομμυρίων (100+ η Ρεάλ και άλλα 100 εκατομμύρια ο Πορτογάλος). Πλέον, σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις ανακοινώθηκε πως το ΔΣ των εργαζομένων πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε απεργία από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τo πρωί της Τρίτης.
 
Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η ίδια η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη και ότι πρέπει να οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να σφίξουν το ζωνάρι μέχρι την άφιξη νέων μοντέλων που ποτέ δεν έρχονται. Και ενώ γίνεται αυτό, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι δίκαιο; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι να πλουτίσει έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για οτιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Sindacale di Base κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018 στο εργοστάσιο του Melfi».

Toyota
test center