Η επιδείνωση της υγείας του Sergio Marchionne ανάγκασε το FCA Group να προχωρήσει άμεσα στην άμεση αντικατάσταση του.

Αποχώρησε ο Marchionne από το FCA Group

2.465 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2018)

Η επιδείνωση της υγείας του Sergio Marchionne ανάγκασε το FCA Group να προχωρήσει άμεσα στην άμεση αντικατάσταση του. Δείτε ποιος είναι ο αντικαταστάτης και τι μαθαίνουμε για την υγεία του Μarchionne.

Μέσω μιας έκτακτης ανακοίνωσης, το FCA Group ενημέρωσε το κοινό το Σάββατο πως ο CEO Sergio Marchionne, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αντικαθίσταται άμεσα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο διάδοχος του θα είναι ο Mike Manley.

H ανακοίνωση του Group αναφέρει συγκεκριμένα: «Kατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας προέκυψαν απροσδόκητες επιπλοκές ενώ ο κ. Marchionne ανάρρωνε από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, και η υγεία του έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες. Κατά συνέπεια, ο κ. Marchionne δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του». Ο πρόεδρος της Fiat-Chrysler δήλωσε από την πλευρά του: «Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση υγείας του Sergio, είναι μια κατάσταση που πριν από λίγες ώρες φάνταζε πολύ μακρινή. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στον Sergio και την οικογένεια του».
 
Ο Sergio Μarchionne εκτός από CEO του FCA Group, κατείχε θέση CEO και προέδρου και στην Ferrari. O Μike Manley που τον διαδέχεται άμεσα εκτελούσε χρέη επικεφαλή στην Jeep και στην Ram από το 2009 και το 2015 αντίστοιχα ενώ στο επόμενο συμβούλιο των μετόχων θα εγκριθεί και τυπικά ο νέος του ρόλος ως CEO του ομίλου.

Ο πρόεδρος του ιταλο-αμερικάνικου ομίλου σημείωσε: « Tα σχέδια της διαδοχής που ανακοινώσαμε, ακόμα και περιείχαν πόνο για εμάς, εγγυώνται την συνέχιση των αξιών και της κουλτούρας της μάρκας μας. Ήταν προνόμιο που είχα τον Sergio στο πλευρό μου για όλα αυτά τα χρόνια.»
Ο Μarchionne υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση ρουτίνας την Παρασκευή το απόγευμα στο ώμο του, όμως παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Ιταλία να κάνουν λόγο πως βρίσκεται σε κώμα και η κατάσταση της υγείας του είναι «μη αναστρεψιμη».
 

ELASTIKA 2024
OPEL