Hyundai i30 Fastback vs Opel Astra Sports Tourer vs Skoda Rapid Spaceback

37.633 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2018)

Βασίστηκαν στις συμβατικές τους εκδόσεις και αλλάζοντας στυλ έδωσαν έμφαση στην χρηστικότητα. To Hyundai i30 Fastback, το στέισον Opel Astra και το πεντάθυρο Skoda Rapid μας λένε το δικό τους story…

Και τα τρία μοντέλα της παρουσίασης προέρχονται από την εξέλιξη της πρώτης τους έκδοσης. Η Hyundai «πάτησε» στην χάτσμπακ έκδοση του i30 για να προσφέρει την 5θυρη με κουπέ χαρακτηριστικά εκδοχή Fastback. Η περίπτωση του Opel Astra είναι πιο… κλασική με την στέισον βάγκον έκδοση να είναι η συνηθισμένη επιλογή των κατασκευαστών για ένα μικρομεσαίο με αυξημένη πρακτικότητα. Το Skoda Rapid το γνωρίσαμε πρώτα ως σεντάν για να προκύψει αργότερα σε χάτσμπακ 5θυρη έκδοση Spaceback, όντας το πρώτο μικρομεσαίο του είδους μοντέλο της τσέχικης φίρμας. Κοινός παρονομαστής πάντα η χρηστικότητα και η πρακτικότητα, πασπαλισμένες με στυλ.

Τολμηρή ιδέα, εξαιρετική υλοποίηση για το i30 Fastback
Το μήκους 4.455 χλστ. i30 Fastback είναι μακρύτερο κατά 115 χλστ. από το χάτσμπακ, αλλά και πιο χαμηλό κατά 30 χλστ., με το μεταξόνιο και το πλάτος να παραμένουν ίδια. Το πίσω μέρος, που είναι και το πιο χαρακτηριστικό, κερδίζει τις εντυπώσεις μαζί με την κλίση της οροφής που «σβήνει» όμορφα πάνω στην ενσωματωμένη αεροτομή της πίσω πόρτας. 

Πιο… μπαμπάτσικο σε μήκος το Opel Astra Sports Tourer (4.702 χλστ.) δείχνει να ικανοποιεί ισόποσα τη λογική με το συναίσθημα καταφέρνοντας να έχει μια ξεχωριστή σκηνική παρουσία για τα στέισον δεδομένα. Η οροφή που «κατηφορίζει» ελαφρώς, η λωρίδα χρωμίου που ξεκινά από εμπρός και καταλήγει έως πίσω και η έντονη γραμμή στο πλάι συνθέτουν ένα δυναμικό σε σχεδίαση και αεροδυναμικό σύνολο.

Την πλέον διακριτική παρουσία έχει το μήκους 4.304 χλστ Rapid Spaceback, που κινείται στην συμβατική λογική ενός χάτμσπακ μικρομεσαίου και κυκλοφορεί με μια ελαφριά ανανέωση στην εμφάνιση, αλλά κυρίως με 1,0 TSI κινητήρα (αντί 1,2 TSI).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center