Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Ranger Raptor έδωσε η Ford, ενόψει της επίσημης πρώτης του μοντέλου στην Ευρώπη.

Το κάτω μέρος του αυτοκινήτου έχει λάβει μια μεγαλύτερη προστασία.

Το Ford Ranger Raptor θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση IAA του Αννόβερου και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα μέσα του 2019.

Στην Ευρώπη το Ranger Raptor (+vid)

2.729 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2018)

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Ranger Raptor έδωσε η Ford, ενόψει της επίσημης πρώτης του μοντέλου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η φίρμα το Ranger Raptor διαθέτει 238 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, αριθμός μεγαλύτερος κατά 56 χιλιοστά από το Ranger. Επιπλέον η γωνία προσέγγισης μετριέται στις 32,5 μοίρες και οι γωνίες ράμπας και διαφυγής στις 24 μοίρες.
 
Όπως είναι φυσικό το κάτω μέρος του αυτοκινήτου έχει λάβει μια μεγαλύτερη προστασία για να μπορεί να το προστατέψει από τους κινδύνους των δύσκολων off-road διαδρομών, με τη μάρκα να αναφέρει πως έχει προσθέσει ένα ακόμα προστατευτικό κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής πάχους 23 χιλιοστών.
Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλει στην «αντοχή» του Ranger Raptor είναι το ενισχυμένο πλαίσιο, αλλά και ένα νέο σύστημα ανάρτησης για να αντιμετωπίζει τα δύσκολα εδάφη όταν αυτό κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Όλες τα στοιχεία που διαθέτει το μοντέλο ελέγχονται από το σύστημα διαχείρισης εδάφους (Terrain Management System), το οποίο προσφέρει έξι λειτουργίες οι οποίες αναλύονται στις (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mud/Sand, Rock και Baja).
 
Από κει και πέρα το Ranger Raptor μπορεί να ρυμουλκήσει 2.500 κιλά μέσω ενός τροποποιημένου οπίσθιου προφυλακτήρα με ενσωματωμένη ράβδο ρυμούλκησης, ενώ οι δύο εμπρόσθιοι γάντζοι είναι ισχύος 4.500 κιλών ενώ οι πίσω 3.800 κιλών.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Ford Ranger Raptor θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση IAA του Αννόβερου και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα μέσα του 2019.  

Toyota
Audi