Όπως αναφέρει η JLR, μέσω της τεχνολογίας Vehicle-to-Infrastructure (V2X), συνδέει τα αυτοκίνητα με τα φανάρια.

Το όλα αυτό εγχείρημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε μία Jaguar F-PACE.

Η «GLOSA» της JLR μιλάει στους οδηγούς

1.727 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2018)

Η «GLOSA» της JLR μιλάει στους οδηγούς και τους προειδοποιεί.

Τα φανάρια έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στον κόσμο πριν από περίπου 150 χρόνια, έξω από τα σπίτια του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο και σήμερα μία βρετανική φίρμα η Jaguar Land Rover υποστηρίζει πως βρήκε τον τρόπο για να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν την παραμονή τους πίσω από ένα κόκκινο φανάρι.
 
Όπως αναφέρει η JLR, μέσω της τεχνολογίας Vehicle-to-Infrastructure (V2X), συνδέει τα αυτοκίνητα με τα φανάρια, ενώ με τη βοήθεια ενός νέου συστήματος που ονομάστηκε GLOSA (Green Light Optimal Speed ​​Advisory), τους επιτρέπει να «μιλάνε» στα φανάρια και να ενημερώνουν τον οδηγό για την ταχύτητα που πρέπει να οδηγήσουν καθώς πλησιάζουν τις διασταυρώσεις ή τα φανάρια που είναι εγκατεστημένα.
Παράλληλα η ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας V2X θα αποτρέψει τους οδηγούς από το να τρέχουν προκειμένου να προλάβουν να περάσουν το φανάρι, αλλά και από τα απότομα φρεναρίσματα στις περιπτώσεις που βλέπουν πως δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν το στόχο τους. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο τη ροή των οχημάτων στις πόλεις προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα.
 
Το όλα αυτό εγχείρημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε μία Jaguar F-PACE αποτελώντας το μέρος ενός πρότζεκτ αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα GLOSA δοκιμάζεται παράλληλα με μια σειρά άλλων μέτρων για την που έχουν ως στόχος τους να βοηθήσουν την καλύτερη και ασφαλέστερη κίνηση στους δρόμους.

Toyota
moto