Ο Peter Altmaier.

Γερμανός υπουργός: «Σέξυ μοντέλα σαν τα Τesla»

2.342 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2018)

Χείμαρος ήταν ο Peter Altmaier όταν αποφάσισε να κριτικάρει τις τρεις μεγάλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων της χώρας. Διαβάστε γιατί το έκανε αυτό.

Oι τρεις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων (Daimler, BMW και VW Group), έχουν ανακοινώσει, η καθεμιά από την πλευρά της, πως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα γίνουν διαθέσιμα δεκάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, αυτή την στιγμή, η γκάμα τους είναι ακόμη μικρή, ενώ τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα δεν είναι στην κορυφή της κατηγορίας τους αλλά αντιμετωπίζονται σαν εναλλακτικές επιλογές. Αυτό το γεγονός φαίνεται πως εξοργίζει τον Peter Altmaier, Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, ειδικά όταν υπάρχει μια μικρή σχετικά αμερικάνικη εταιρεία, ονόματι Τesla, που έχει πάρει το πάνω χέρι στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Ο Αltmaier βρέθηκε σε κοινό πάνελ με τα αφεντικά της Daimler και του VW Group και δεν παρέλειψε να τους ρίξει το μπαλάκι ρωτώντας τους: «Aναρωτιέμαι κύριε Zetsche και κύριε Diess ή κύριε Κruger της BMW (δεν ήταν παρών), πότε θα μπορέσετε να κατασκευάσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι έστω λίγο «σέξυ», σαν αυτά που φτιάχνει η Tesla.» προσθέτοντας ότι «πρέπει να σκεφτείτε καινούριες ιδέες».
Η συμπεριφορά του Altmaier είναι ασυνήθιστη στην Γερμανία, αφού οι πολιτικοί δεν συνηθίζουν να κριτικάρουν έτσι τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ειδικά αν αυτοί είναι κολοσσοί στον τομέα τους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τόσο ο Zetsche της Mercedes όσο και ο Diess του VW Group, δεν απάντησαν στον Αltmaier.

Mε τα ηλεκτρικά των γερμανικών εταιρειών να μοιάζουν αρκετά σε εμφάνιση με τα μοντέλα τους που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, έχει δίκιο ο υπουργός Οικονομικών να αμφισβητεί τις Mercedes, BMW και VW; Eσείς τι λέτε; Πρέπει τα ηλεκτρικά να έχουν τελείως διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα;

Toyota
test center