Η νέα Mercedes-Benz CLA αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο η πρόωρη αποκάλυψη του μοντέλου είναι γεγονός.

Οι πρώτες εικόνες που δείχνουν τη νέα Mercedes-Benz CLA διέρρευσαν.

Αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ακριβείς διαστάσεις λέγεται πως το γερμανικό coupe έχει κερδίσει και σε μήκος.

Βελτιωμένο με τη σειρά του είναι και το εσωτερικό.

Πρόωρη αποκάλυψη της νέας Mercedes CLA

7.865 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2019)

Η νέα Mercedes-Benz CLA αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο η πρόωρη αποκάλυψη του μοντέλου είναι γεγονός. Δείτε περισσότερα.

Οι πρώτες εικόνες που δείχνουν τη νέα Mercedes-Benz CLA διέρρευσαν και μας δίνουν μία πρώτη «γεύση» του επερχόμενου τετράθυρου coupe.
 
Όπως μπορούμε να δούμε το νέο μοντέλο δεν έχει μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο, με τους σχεδιαστές να διατηρούν την ίδια συνταγή στην εμφάνισή της CLA, η οποία ωστόσο έχει βελτιωθεί. Το νέο μοντέλο φαίνεται να έχει πιο κομψή σιλουέτα, ενώ οι LED προβολείς δίνουν μία πιο «καθαρή» εικόνα.  
 
Αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ακριβείς διαστάσεις λέγεται πως το γερμανικό coupe έχει κερδίσει μεταξύ άλλων και σε μήκος. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η νέα CLA είναι 48 χιλιοστά μακρύτερη, 53 χιλιοστά ευρύτερη και 2 χιλιοστά χαμηλότερη από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.
Βελτιωμένο με τη σειρά του είναι και το εσωτερικό, με το μακρύτερο μεταξόνιο να προσφέρει στους επιβάτες μεγαλύτερους χώρους και κατ επέκταση περισσότερες ανέσεις. Από κει και πέρα κοιτώντας τις εικόνες βλέπουμε πως η επιρροή της A-Class είναι εμφανής, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας MBUX αλλά και δύο μεγάλες οθόνες.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES σε λίγες ώρες είναι η CLA 250, η οποίο λέγεται πως παίρνει ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα που παράγει 224 ίππους και 349 Nm ροπής. Προφανώς και άλλοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι όταν η CLA θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ωστόσο θα τους μάθουμε λίγο αργότερα.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το μοντέλο θα διαθέτει περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ενώ θα προσφερθεί με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τόσο σε μπροστοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.
 
Περισσότερα και επίσημα στοιχεία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες. Μείνετε συντονισμένοι.

Toyota
test center