Η έναρξη της συνεργασίας με την Honda έφερε ένα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα στην ομάδα.

Red Bull: «Φτάνουμε τις Mercedes, Ferrari»

2.332 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2019)

Αισιόδοξος ήταν ο επικεφαλής της Red Bull, dr Helmut Marko για την επόμενη σεζόν της F1. Διαβάστε τι είπε.

Πεπεισμένος πως, μετά από αρκετά χρόνια, η Red Bull θα είναι και πάλι στο επίπεδο των Mercedes και Ferrari εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ομάδας Dr Helmut Marko.

O ίδιος, αφού πρώτα σημείωσε πως η έναρξη της συνεργασίας με την Honda έφερε ένα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα στην ομάδα, δήλωσε για το μοτέρ της ιαπωνικής ομάδας: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με ό,τι έχει να κάνει την απόδοση του μοτέρ. Για πρώτη φορά θα έχουμε το δικό μας «party mode». To μοτέρ της Honda είναι πάνω από αυτό της Renault και, αν συνδυαστεί με τα δικά μας δεδομένα, θα είμαστε δίπλα στις Mercedes και Ferrari, που αν και αυτές βελτιώνονται, είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που δεν μπορούν να κάνουν πολλά».
 
Η Red Bull είχε πέρυσι πολλά προβλήματα αξιοπιστίας με το μοτέρ της Renault αλλά ο Helmut Marko αναμένει μια δύσκολη σεζόν σε αυτόν τον τομέα και με την Honda λέγοντας: «Θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε σε όλη την χρονιά μόνο τρεις κινητήρες αλλά αν κάνουμε σωστή στρατηγική τότε θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα και αν χρειαστεί να πάρουμε κάποιες ποινές.»

Τέλος, ο Marko δήλωσε για την περσινή σεζόν: «Από τον πρώτο κιόλας αγώνα ήμασταν στην Β κατηγορία. Είχαμε έλλειψη 70 ίππων στις κατατακτήριες. Ανάλογα τον αγώνα αυτό άλλαξε αλλά κατά μέσο όσο υπολειπόμασταν 40 άλογα.»  
 

Mercedes
moto