Το 7% του εργατικού δυναμικού της θα κόψει η Tesla, ακολουθώντας τα μειωμένα κέρδη της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

«Κόβει» 3.000 θέσεις εργασίας η Tesla

1.505 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2019)

Το 7% του εργατικού δυναμικού της θα κόψει η Tesla, ακολουθώντας τα μειωμένα κέρδη της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Αυτό γνωστοποίησε μέσω επιστολής, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα μειώσει το εργατικό δυναμικό πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να υπάρξει βελτιώσει στα έσοδα της εταιρείας. Το κέρδος που αποκόμισε η αμερικανική εταιρεία στο τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν μόλις 4%, ενώ στο τέταρτο σύμφωνα με τον Musk το ποσοστό κέρδους ήταν ακόμα μικρότερο.
 
Έτσι πήρε την απόφαση να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση διατηρώντας στα εργοστάσια μόνο τους απαραίτητους εργαζομένους. Το εργατικό δυναμικό του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανερχόταν σε 45.000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2018 (αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), με τον ισχυρό άντρα της φίρμας να δηλώνει πλέον ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αντέξει αυτό τον αριθμό.
 
Ως αποτέλεσμα θα κόψει 3.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να αυξήσει το ρυθμό παραγωγής του Model 3 σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές λιανικής.
 
Μάλιστα λέγεται πως με την αύξηση της παραγωγικής της κλίμακας και την αυτοματοποίηση της παραγωγής του μοντέλου, η Tesla ελπίζει να επιτύχει τελικά την τιμή πώλησης του Model 3 κοντά στις 35.000 δολάρια (περίπου 30.600 ευρώ).    

ELASTIKA 2024
OPEL