Ένα βασικό χαρακτηριστικό που συναντάμε συχνά στους πίνακες σχετικά με τη αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας (cd), που συνδέεται άμεσα με το σχήμα του αμαξώματος.

Ξέρεις να διαβάζεις τα «τεχνικά» του αυτοκινήτου σου;

32.383 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε έναν πίνακα «τεχνικών χαρακτηριστικών» δε θα συναντήσεις μόνο την ιπποδύναμη, το μήκος και τις επιδόσεις. Νομίζεις ότι ξέρεις να διαβάζεις ακόμα και τα πιο «εξειδικευμένα» χαρακτηριστικά; Ώρα να μάθεις τι σημαίνει σχέση συμπίεσης 10:1 ή ζάντες αλουμινίου 7,5Jx17 ET43!

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τι είναι τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» ενός αυτοκινήτου και σίγουρα έχετε συναντήσει πίνακες στους οποίους αναγράφονται, είτε σε κάποιο «εγχειρίδιο χρήσης», είτε διαβάζοντας ένα περιοδικό αυτοκινήτων σαν αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Υπάρχει άνθρωπος, όμως, που δεν ξέρει να διαβάζει έναν πίνακα τέτοιου είδους; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η απάντηση είναι θετική και σκοπός μας είναι διαβάζοντας αυτό το κείμενο να μπορείτε να αντλήσετε κάθε πληροφορία από πίνακες τέτοιου είδους. Ασφαλώς δεν θα ασχοληθούμε με συνηθισμένα μεγέθη και χαρακτηριστικά, όπως  το μήκος και η χωρητικότητα του κινητήρα, αλλά με πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για το αμάξωμα, τον κινητήρα κι ούτω καθΆ εξής. 

Αν γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στον ημιάκαμπτο άξονα και τους πολλαπλούς συνδέσμους, ή αν ξέρετε τι σημαίνει η αρίθμηση 7,5Jx17 στις ζάντες αλουμινίου, τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε πως μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε κάθε πληροφορία από τον πίνακα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει!

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN