Για μία κατηγορία που θα της επιτρεπόταν να είναι βαρετή, τα SUV είναι σήμερα τα πιο καλοσχεδιασμένα αυτοκίνητα.

Ποιο είναι το πιο όμορφο SUV της αγοράς;

16.422 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2019)

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιο είναι το πιο όμορφο SUV της αγοράς; Όταν μιλάμε για την κατηγορία που πουλάει με βάση το συναίσθημα, ποιο είναι το πιο όμορφο SUV στο δρόμο σήμερα;

Στα SUV η «μόστρα» είναι το παν. Καμία άλλη κατηγορία σήμερα ή στο παρελθόν, εκτός ίσως από τα σούπερσπορ αυτοκίνητα, δεν πουλούσε με βάση το τι αρέσει, όσο τα SUV. Από τη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει ότι θα ψωνίσει SUV, το μόνο που μετράει είναι η σχεδίαση.

Στη σχεδίαση των SUV υπάρχουν δύο σχολές. Από τη μία τα «άγρια» που θέλουν να υπενθυμίζουν σε όλους από που προέρχεται η κατηγορία, και από την άλλη τα πιο σπορ, ενώ κάπου στη μέση έχουμε και τα κυριλέ, και μερικά χαριτωμένα.

Αποκορύφωση του άγριου SUV στη σχεδίαση είναι το ολοκαίνουργιο Rav4, που ξεπερνά ακόμη και την Jeep σε «μούρη». Οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα όμως βρίσκονται στον άλλον αντίποδα, του κυριλέ SUV, με έμπνευση από BMW X5, που έχει περάσει στα SUV της Skoda και της Seat πολύ έντονα. Η VW παραμένει πιο «καμπυλωτή» στα Tiguan και Touareg, και λίγο πιο κοντά στην Audi, αν και τα μικρότερα SUV και των δύο κατασκευαστών είναι πιο ενδιαφέροντα, χάρη στις διχρωμίες και λιγότερο διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Η Nissan είναι διχασμένη, ανάμεσα στο Qashqai, που επειδή είναι πολύ πετυχημένο έχει χάσει λίγο από τη μοναδικότητά του, ενώ το Juke, περιμένοντας τον αντικαταστάτη, παραμένει λίγο εκκεντρικό. Στα εκκεντρικά ανήκει και το φρέσκο Hyundai Kona με την έκδηλη κορεάτικη σχεδίαση. Από την άλλη, το «μικρό» Citroen C3 Aircross και το μεγαλύτερο C5 Aircross είναι μάλλον από τα πιο ωραία SUV της κατηγορίας, κάτι θετικό για τη φίρμα. Οι Γάλλοι διεκδικούν τον τίτλο ομορφιάς και με το Peugeot 3008, που απέσπασε ένα σωρό διακρίσεις χάρη στη σχεδίασή του.

Με τη μάχη της ομορφιάς στα SUV, πολλοί κατασκευαστές τολμούν όλο και περισσότερο. Από το Toyota CH-R μέχρι το Suzuki Jimny, οι επιλογές διαφέρουν, όμως το συναίσθημα είναι αυτό που πάντοτε επικρατεί.

Για μία κατηγορία που θα της επιτρεπόταν να είναι βαρετή, τα SUV είναι σήμερα τα πιο καλοσχεδιασμένα αυτοκίνητα. Μια ματιά στη γκάμα της Volvo αρκεί, ενώ η Mercedes και η Porsche έχουν καταφέρει να βάλουν το SUV στα σαλόνια, σε σημείο που πλέον τόσο η Bentley όσο και η Rolls Royce να διαθέτουν τα δικά τους μοντέλα, για να μην μιλήσουμε και για την Alfa Stelvio. Όχι απαραίτητα τα πιο όμορφα, αλλά σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν άλλα κριτήρια.

Τα δικά σας κριτήρια όμως τι λένε; Ποιο SUV νομίζετε πως είναι το πιο όμορφο στην αγορά;

peugeot
NISSAN