To Νissan Qashqai.

Φουλ του SUV και το 2018

3.396 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2019)

H κατηγορία των crossover/SUV συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό των πωλήσεων της. Ποιες κατηγορίες όμως χάνουν έδαφος;

Mπορεί το 2018 η αγορά αυτοκινήτων να έμεινε σταθερή, ωστόσο η κατηγορία των crossover/SUV είδε τις νέες ταξινομήσεις να αυξάνονται κατά 18% στα 5,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πως πλέον, τα crossover/SUV αποτελούν το 1/3 των νέων αυτοκίνητων με ποσοστό 34,3%, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων JATO Dynamics.

Το πιο δημοφιλές compact SUV ήταν για μια ακόμη χρονιά το Nissan Qashqai, πίσω του με μικρή απόσταση βρέθηκε το VW Tiguan ενώ την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε το, τρίτο στην κατάταξη, Peugeot 3008 με συνολικά 204.197 πωλήσεις. Στην κατηγορία των μικρών SUV, το Renault Captur βρίσκεται πρώτο με 214.720 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Dacia Duster και το Peugeot 2008. Στα μεσαία, το πιο δημοφιλές SUV ήταν το Peugeot 5008, στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Skoda Kodiaq ενώ το βάθρο συμπλήρωσε το Νissan X-Trail.
 
Όσον αφορά τις premium εταιρείες, η Mercedes-Benz GLC ξεπέρασε το Volvo XC60 στα μεσαία SUV ενώ η BMW με τις Χ1 και Χ5 πήρε τις πρωτιές στην κατηγορία των compact και μεγάλων crossover.

Στον αντίποδα, μεγάλη μείωση σε συνολικές πωλήσεις σημείωσαν τα minivan και τα  μεσαίου μεγέθους σεντάν, αφού το κοινό φαίνεται πως προτίμησε τον πολυχρηστικό χαρακτήρα των SUV.
 

Mercedes
moto