H AMG σχεδιάζει να εισάγει στις αγορές plug-in υβριδικές εκδόσεις για κάθε μοντέλο.

Plug-in υβριδικές όλες οι Mercedes-AMG

1.503 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Η ηλεκτροκίνηση κάθε μέρα που περνά αφομοιώνεται ολοένα και περισσότερο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Mercedes-AMG να έχει γίνει εξαρχής ένας από τους υποστηρικτές αυτής της τάσης.

Το καλύτερο όμως η γερμανική μάρκα το φιλούσε για το τέλος, καθώς όπως αποκάλυψε ο Frank Overmeyer, η AMG σχεδιάζει να εισάγει στις αγορές plug-in υβριδικές εκδόσεις για κάθε μοντέλο. Ο επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της Mercedes μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης δεν θα είναι κατάλληλο για τα ισχυρά μοντέλα, καθώς θα αποφέρουν μόνο μικρές εξοικονομήσεις εκπομπών ρύπων.
 
Για αυτό σημείωσε πως ένας plug-in υβριδικός κινητήρας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος κάτι που τελικά θα δούμε σε όλα τα αυτοκίνητα της AMG με το σήμα EQ Power +. Σύμφωνα με τον Overmeyer τα EQ Power + αυτοκίνητα θα παραμείνουν ισχυρά, ωστόσο θα χάσουν λίγο από την αυτονομία οδήγησης αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια.
 
Μάλιστα το στέλεχος της Mercedes εκτιμά πως ένα SUV της Mercedes-Benz που μπορεί να κινηθεί για 100 χιλιόμετρα αποκλειστικά μέσω ηλεκτρισμού, σε AMG έκδοση θα μειώσει το εύρος κίνησης στα 60-70 χιλιόμετρα, διατηρώντας όμως τα ισχυρά χαρακτηριστικά στην απόδοση του.
 
Με αυτή την κίνηση η Daimler  θα κάνει ένα ακόμα βήμα προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) προκειμένου να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανονισμούς. Τέλος να σημειωθεί πως η πρώτη παρτίδα plug-in υβριδικών AMG έχει προγραμματιστεί να φτάσει κάποια στιγμή το 2020.

VW LEASEPRO
test center