Ό,τι πιο άγριο έχουμε δει σε Beetle...

Tεράστια η αεροτομή.

«Διαβολικό» Βeetle με boxer μοτέρ

4.132 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2019)

Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο σκαθάρι... Πανέμορφη η κατασκευή! Πάρτε μάτι!

Να φτιάξει το πιο γρήγορο Beetle στον κόσμο θέλησε ο ιδιοκτήτης ενός σκαραβαίου, έντονα επηρεασμένος από μια φωτογραφία που είχε δει και έδειχνε το πασίγνωστο μοντέλο της VW να υιοθετεί πολύ πιο σπορ συνταγή στην σχεδίαση του και δυναμικό χαρακτήρα.

Πρώτη του ενέργεια ήταν να πάρει συμβουλές από αρκετούς βελτιωτές και ειδικούς πάνω στο αυτοκίνητο και αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Η ισχύς πηγάζει από έναν EJ20 boxer κινητήρα από την Subaru, πιθανώς από κάποιο Ιmpreza ή κάποιο Legacy ενώ προστέθηκε πάνω του και ένας υπερτροφοδότης για να φτάσει η ιπποδύναμη σε μεγαλύτερα ύψη. Ο ψεκασμός του κινητήρα έχει αναβαθμιστεί ενώ το αυτοκίνητο εξοπλίζεται ακόμα με νέους αεραγωγούς, καινούριο σύστημα εξάτμισης, μπροστινά φρένα από την BMW και ειδικά αμορτισέρ τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.
 
Μεγάλες είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα, αφού το Beetle εξοπλίζεται τώρα με χειρόφρενο για drift, αγωνιστικά καθίσματα, roll-cage και αεραγωγούς και το intercooler.

Δείτε την απίθανη αυτή κατασκευή στο video που ακολουθεί.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center