To concept Vision IV.

Ανακοίνωσε τα μοντέλα της η Skoda (+vid)

2.518 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2019)

Την αντεπίθεσή της ετοιμάζει η Skoda προκειμένου να ρεφάρει μετά την πτωτική τάση που είχε η κερδοφορία της τη χρονιά που πέρασε. Δείτε τα μοντέλα που ανακοίνωσε επίσημα η μάρκα.

Η τσεχική φίρμα στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα πως θα ξεκινήσει τη νέα γενιά της Octavia, μαζί με ένα πλήρως ηλεκτρικό Citigo και μια plug-in υβριδική έκδοση του Superb. Επιπλέον υπογράμμισε πως μέσα στο πλάνο που θα υλοποιήσει είναι να λανσάρει 30 μοντέλα μέχρι το 2022, διαφορετικού στυλ αμαξώματος αλλά και ηλεκτροκίνητων εκδόσεων.

Από κει και πέρα όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernhard Maier, η Skoda θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Scala μέσα στον Απρίλιο, ενώ το νέο SUV, Kamiq θα κυκλοφορήσει στη γηραιά ήπειρο το φθινόπωρο.  
Μετά την κυκλοφορία του e-Citigo φέτος, που βασίζεται στο VW e-Up, η Skoda θα επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων που βασίζονται στη μητρική ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Skoda θα είναι ένα crossover coupe βασισμένο στο concept Vision IV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης νωρίτερα αυτό το μήνα και θα φτάσει το επόμενο έτος.
 
Τέλος σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά μακριά από τα μέρη μας. Η Skoda αποφάσισε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από σήμερα έως το 2021 για να αναπτύξει οχήματα Skoda και VW προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγοραστών της Ινδίας, ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία της στην Κίνα.
 

Toyota
test center